News

Secretarul de stat Andreea Moldovan, anunț despre valul trei al pandemiei în România. Ce măsuri vor fi luate

21.02.2021 | 23:32
Secretarul de stat Andreea Moldovan anunt despre valul trei al pandemiei in Romania Ce masuri vor fi luate
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat Andreea Moldovan spune că e foarte probabil ca România să fie lovită de un val trei al pandemiei, așa cum s-a întâmplat deja cu mai multe țări la nivel mondial.

Medicul Andreea Moldovan a anunțat că autoritățile din țara noastră iau în considerare acest scenariu, în condițiile în care tulpina britanică de SARS-CoV-2 e mult mai contagioasă.

ADVERTISEMENT

Moldovan a punctat că autoritățile pun la punct un plan pentru a se „replia” foarte rapid în cazul în care numărul de cazuri din țara noastră va exploda.

Andreea Moldovan crede că valul trei Covid va lovi România

Tulpina din Marea Britanie are câteva particularităţi. În principal cea care vizează copiii, având o rată mai mare de transmitere şi de contagiozitate la această grupă de persoane, deci automat deja avem un plus de grijă din punctul acesta de vedere. De asemenea rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte ţări ar trebui să ne dea şi nouă de gândit. Avem plan de rezervă pentru această creştere pentru că ne gândim că e foarte posibil să apară şi un val trei şi la noi”, a declarat Andreea Moldovan la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății e revoltată când vede că există persoane care participă la petreceri fără să le pese de pandemie.

„Ar fi fost de aşteptat ca într-un an de zile de pandemie în care au fost mulţi oameni care s-au îmbolnăvit şi din păcate sunt oameni care au murit,să fim mai înţelepţi. Problema este, în egală măsură, şi a celor care organizează astfel de întâlniri şi petreceri dar şi a celor care acceptă să participe acolo”, a completat Andreea Moldovan.

ADVERTISEMENT

Moldovan declarase că România raportează „mai puțin” decât e cazul, când vine vorba de testele Covid-19. ”Am realizat cu toţii că ne testăm poate mai puţin decât ar fi cazul, dar, cu siguranţă, raportăm mai puţin decât e cazul în ceea ce priveşte testele pe care le avem pozitive. Astfel încât, un focus principal acum este pe creşterea capacităţii de testare.

Având un număr mai mare de teste făcute, cu siguranţă vom putea să recurgem mai uşor la indicii de evaluare a activităţii epidemiologice în ţară, a circulaţiei virusului şi a impactului pe care virusul îl are asupra populaţiei.

ADVERTISEMENT

Astfel încât, ştiind foarte bine pe ce teren stăm, vom putea să şi interpretăm mai bine ceea ce se întâmplă în ţară”, a punctat medicul într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT