ADVERTISEMENT
News

Secretarul general al NATO laudă România pentru măsurile luate: ”Mobilizează acum forțele pentru a sprijini eforturile civile”. VIDEO

Autor: Traian Terzian | 03.04.2020 | 13:09
Secretarul general al NATO laudă România pentru măsurile luate: ”Mobilizează acum forțele pentru a sprijini eforturile civile”. VIDEO
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lăudat România pentru măsurile luate în plină criză provocată de pandemia de coronavirus

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lăudat România pentru măsurile luate în plină criză provocată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al NATO laudă România pentru măsurile luate

Conform stiripesurse.ro, Consiliul Nord Atlantic al NATO a avut joi după-amiază o reuniune la nivelul miniștrilor de externe dedicată în principal crizei de coronavirus, iar la final secretarul general a lăudat România pentru măsurile luate într-o conferință de presă la care a răspuns unei întrebări adresate de Radu Tudor, realizator TV la Antena 3.

”Salut ceea ce România face acum. Aceasta arată că România, ca toți Aliații, mobilizează acum forțele pentru a sprijini eforturile civile pentru combaterea coronavirus”, a declarat Jens Stoltenberg.

ADVERTISEMENT

”Și NATO sprijină aceste eforuri. EADRCC (n.r. – Centrul Euro-Altantic de Coordonare și Răspuns la Dezastre) este un instrument important în mobilizarea resurselor aliaților și pentru a ne asigura că aliații care au nevoie de aceste resurse suplimentare le primesc”, a continuat secretarul general.

”Provocarea este acum să continuăm și să facem mai mult”

”România a utilizat programul aliat pentru tranport aerian strategic pentru transportul unei cantități importante de echipamente din China și din Coreea de Sud către România, și acesta este doar un exemplu despre cât de importante sunt capabilitățile noastre de transport aerian în susținerea aliaților în gestionarea acestei crize”, a mai spus Stoltenberg.

ADVERTISEMENT

”Mulți alți aliați au făcut la fel, am ajutat la realizarea transporturilor, am ajutat stabilirea diferitelor mecanisme pentru sprijinul aliaților, și agențiile NATO de achiziții au ajutat aliații să obțină echipamentele folositoare și pentru a realiza aranjamentele care să facă posibilă obținerea echipamentelor medicale esențiale”, a explicat oficialul NATO.

”Așadar aliații și NATO au realizat mult împreună. Doar în urmă cu câteva zile avioane ale Turciei au aterizat în Spania și Italia cu echipamente și sunt și alte exemple. Provocarea este acum să continuăm și să facem mai mult”, a afirmat Jens Stoltenberg.

ADVERTISEMENT

”De aceea l-am însărcinat azi pe Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa să impulsioneze și să urgenteze pentru ca aliații să se poată mobiliza și sprijini și să folosească mai mult resursele, structurile și mecanismele NATO, pentru a continua să asigure sprijinul esențial”, a precizat secretaarul general.

O nouă serie de echipamente de protecție au ajuns joi seară în țara noastră, fiind aduse de o aeronavă C-27 J Spartan aparținând Forţelor Aeriene Române. Concret, este vorba despre 100.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3, achiziționate prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!