Sport

Secretele anonimei care a produs cea mai mare surpriză la Wimbledon în ultimii 30 de ani. Steffi Graf, ultima ”victimă”

Deţinătoarea trofeului la Wimbledon, Marketa Vondrousova, a fost eliminată în primul tur, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1994 încoace.
05.07.2024 | 08:00
Secretele anonimei care a produs cea mai mare surpriza la Wimbledon in ultimii 30 de ani Steffi Graf ultima victima
Jessica Bouzas Maneiro a învins deţinătoarea trofeului la Wimbledon, repetând o performanţă de pe vremea lui Steffi Graf Sursa foto colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Turneul feminin de tenis de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, a consemnat deja una dintre cele mai mari surprize din istorie pe iarba londoneză. Cehoaica Marketa Vondrousova, locul 6 mondial, neaşteptata învingătoare din 2023, a fost învinsă categoric în primul tur de o jucătoare anonimă, Jessica Bouzas Maneiro din Spania.

Marketa Vondrousova a divorţat după ce a câştigat titlul la Wimbledon

În urmă cu un an, Marketa Vondrousova lua prin surprindere lumea tenisului, mergând pănă la capăt la Wimbledon şi obţinând primul ei titlu de Grand Slam din carieră, după o finală cu tunisianca Ons Jabeur, scor 6-4, 6-4. Sportiva din Cehia mai jucase o finală la Roland Garros în 2019, pierdută în faţa australiencei Ashleigh Barty.

ADVERTISEMENT

După succesul de la Wimbledon, Marketa Vondrousova a trecut printr-o perioadă complicată, cu dezamăgiri în viaţa personală. Astfel, după ce şi-a pierdut bunicul, ea a fost nevoită să divorţeze, după o căsnicie de numai doi ani. ”Pur şi simplu nu ne-a ieşit, el s-a mutat cu pisica. Cu siguranţă nu sunt fericită”, a spus Marketa la vremea respectivă.

Marketa Vondrousova, a doua deţinătoare a trofeului la Wimbledon eliminată în primul tur, după Steffi Graf

Revenită la Wimbledon pentru a-şi apăra trofeul, Vondrousova a clacat încă din primul tur, fiind depăşită fără drept de apel de o necunoscută, iberica Jessica Bouzas Maneiro, locul 83 mondial, care s-a impus cu 6-4, 6-2. A fost doar pentru a doua oară în era Open când deţinătoarea titlului la Wimbledon este eliminată în primul tur în anul următor.

ADVERTISEMENT

Singurul precedent de acest tip a fost consemnat în urmă cu 30 de ani, în 1994, când celebra Steffi Graf era învinsă de Lori McNeil, scor 7-5, 7-6. Aceasta a fost una dintre cele mai neaşteptate înfrângeri pentru jucătoarea din Germania care are în palmares 22 de trofee de Grand Slam şi care a fost recent în România, alături de soţul Andre Agassi, pentru un meci demonstrativ la Cluj-Napoca, împotriva dublului format din Simona Halep şi Andrei Pavel.

Victoria carierei pentru Jessica Bouzas Maneiro

Amploarea surprizei realizate de Jessica Bouzas Maneiro e subliniată de faptul că iberica reuşise până în prezent o singură victorie împotriva unei adversare din Top 50 mondial. La capitolul trofee, ea se laudă cu un singur turneu WTA câştigat, chiar în 2024, în Antalya, după o finală cu românca Irina Begu.

ADVERTISEMENT

Victoria cu Vondrousova şi ascensiunea din 2024 au adus-o pe jucătoarea de 21 de ani în atenţia lumii tenisului. Ca urmare, site-ul oficial WTA i-a dedicat un material amplu, în care sunt prezentate lucruri mai puţin ştiute despre Jessica Bouzas Maneiro.

Lucruri neştiute despre Jessica Bouzas Maneiro

Astfel, dacă Marketa Vondrousova e o împătimită a tatuajelor, iberica are şi ea două desene corporale. Primul tatuaj şi l-a făcut la 16 ani, pe partea interioară unui deget, unde şi-a înscripţionat literele ”SHH”. Acesta e un mesaj de ”linişte” adresat celor care de-a lungul timpului au criticat-o, susţinând că nu are calităţile necesare pentru a juca tenis la nivel înalt. Al doilea tatuaj al ei este pe ceafă, un design în spirală, care este de fapt un simbol al Galiţiei natale, reprezentând dragostea jucătoarei de tenis pentru casă.

ADVERTISEMENT

Interesant este şi faptul că, recent, Jessica Bouzas Maneiro a început cursuri de călărie, având o afinitate pentru cai de când era mică. La 6 ani, tatăl ei n-a lăsat-o să practice echitaţia, astfel că Jessica şi-a îndeplinit acum una dintre marile sale dorinţe, în ciuda faptului că se expune unor riscuri de accidentare. ”Sper ca pe viitor să pot avea un cal, este un vis pentru mine”, a spus jucătoarea de tenis.

Un alt amănunt de culoare din viaţa ibericei Jessica Bouzas Maneiro este legat de o tradiţie locală, un festival al apei. În cadrul acestuia, curajoşii defilează pe străzi în timp ce sunt udaţi de la geamuri de alte persoane, care aruncă găleţi cu apă. ”Îmi place, dar nu pot să particip, pentru că e chiar înainte de US Open. Dar, într-o zi, o voi face”, a declarat sportiva iberică.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă...
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă de urs
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși