Life

Secretele celui mai savuros piept de pui. Ingredientul care îi schimbă complet gustul

Așa pregătești cel mai gustos piept de pui. Ai nevoie de un singur ingredient pentru a-l face mai bun decât cel de la restaurant.
31.03.2025 | 14:35
Secretele celui mai savuros piept de pui Ingredientul care ii schimba complet gustul
Secretul unui piept de pui gătit perfect. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă îți place pieptul de pui, dar te-ai săturat să iasă mereu uscat sau lipsit de savoare, aceste trucuri sunt tot ceea ce ai nevoie. Un expert în bucătărie și-a dezvăluit secretele pentru un preparat la fel gustos ca cel de la restaurant.

Trucurile pentru cel mai gustos piept de pui

Pieptul de pui este vedeta unei vieți sănătoase, având numeroase proprietăți și beneficii pentru organismul uman. Însă, dacă vrei să te bucuri cu adevărat de el, trebuie să fie preparat ca atare.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai mari maeștrii ai bucătăriei, englezul Gordon Ramsay, și-a dezvăluit trucurile pentru cel mai gustos piept de pui. Primul secret constă în folosirea unei tigăi încinse bine.

O tigaie rece va duce, fără îndoială, la un dezastru culinar. Astfel, începe prin a condimenta pieptul de pui cu sare și piper, după gust. Într-o tigaie încinsă, adaugă un strop de ulei pentru a acoperi ușor fundul acesteia și așază cu grijă puiul, plasându-l la „ora șase” – adică partea mai groasă spre tine.

ADVERTISEMENT

Carnea se gătește între 12 și 15 minute. Iar după ce începe să prindă o crustă aurie pe o parte, se întoarce pe cealaltă. În acest moment, există un pas important pentru a ridica preparatul la un alt nivel.

Cum să ai un rezultat final suculent și savuros

Mărunțește un cățel de usturoi cu latul cuțitului și pune în tigaie câteva crenguțe de rozmarin și cimbru proaspăt. Ingredientul esențial este o bucată de unt. Când începe să se topească, folosește o lingură din amestecul de unt topit cu ierburi și usturoi și stropeste pieptul de pui în timp ce se gătește, pentru un plus de gust.

ADVERTISEMENT

Untul, amestecat cu usturoiul și ierburile aromatice, se infiltrează în carne, menținând-o suculentă. Stropirea continuă ajută la formarea unei cruste crocante la exterior, în timp ce interiorul rămâne moale și plin de suc, notează retesivedete.ro. 

ADVERTISEMENT