Fotbal international

Secretele formei sportive de excepție a lui Leo Messi: schimbarea de dietă, ceaiul de cafeină și terapia Bach

06.02.2019 | 11:59
Secretele formei lui Messi. Vedeta Barcelonei și-a schimbat radical dieta și modul de viață

Leo Messi se menține într-o excelentă formă sportivă, deși a trecut și el de borna 30 la număr de ani și pentru această perfectă stare de sănătate există un răspuns. Messi și-a schimbat radical dieta, consumă zilnic măcar o cană de ceai de cafeină Mate și se calmează în situațiile de anxietate folosind picături din terapia Bach. Toate acestea au fost posibile numai după ce l-a cunoscut în 2013 pe medicul italian de medicină alternativă Giuliano Poser.

Până la a apela la serviciile sale Messiavea o dietă absolut haotică, total contraindicată unui sportiv. Pizza, carnea roșie, în special grătarele, pastele erau felurile preferate ale starului Barcelonei, la fel și prdusele procesate sau cele care conțineau zahăr rafinat. Astăzi toate acestea sunt doar amintiri în stilul de viață al vedetei catalane.

Secretele formei sportive a lui Messi țin de legătura cu doctorul Giuliano Poser

Le-a eliminat pe toate și a început să pună accent pe legume și fructe, pe un anumit tip de ceai specific continentului de unde provine, cel sud-american, un ceai de ierburi cu cafeină naturală, preparat de indigenii din Paraguay, dar care a luat o amplă dezvoltare în ultiimii 20 de ani, o băutură care se numește Mate și care e tot ma des utilizată în programul de pregătire al sportivilor.

Secretele formei lui Messi. Acum Leo consumă ceai Mate, cu cafeină naturală
Secretele formei lui Messi. Acum Leo consumă ceai Mate, cu cafeină naturală

Jucătorii de la Tottenham consumă frecvent acest Mate și Dele Alli recunoștea că a devenit chiar dependent. Crează o vitaminzare optimă a organismului și oferă o stare de energie deosebită. Messi a renunțat definitiv la zahăr, pe care l-a înlocuit cu mierea și la orice tip de carne roșie sau de pizza și recunoaște că se simte absolut fantastic.

Și alți jucători au apelat la serviciile italianului

Totodată el a decis să apeleze și la terapia doctorului homeopat Edward Bach, un englez care a pus-o în practică prima dată în anii 1930 și care constă în inhalarea sau dizolvarea în apă a unor picături din esențe florale. Efectul este să restabilească echilibrul suflet-minte în corpul uman și să inducă o stare de profundă pace, de liniște, care repară toate dereglările produse de stress, anxietate, orice alte manifestpri mentale care sunt dăunătoare.

Și nu numai Leo Messi merge la doctorul Giuliano Poser. Și actualul atacant de la Chelsea, compatriot cu Messi, Gonzalo Higuain, a apelat la serviciile sale în 2015, efectul fiind o slăbire de 4-6 kilograme și restabilirea stării de încredere, iar ultimul jucător cunoscut, tot argentinian, este Paulo Dybala, de la Juventus, care recunoaște că de când urmează sfaturile italianului se simte mai bine ca niciodată.