Fotbal intern

Secretele lui Mirel Rădoi, dezvăluite de secundul său de la România U21. „E din clasa lui Guardiola!”

27.11.2019 | 08:55
Secretele lui Mirel Radoi dezvaluite de secundul sau de la Romania U21 E din clasa lui Guardiola
Adrian Boingiu și Mirel Rădoi la un meci al României U21. Secundul acestuia de la tineret a spus totul despre selecționer. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

Adrian Boingiu, secundul lui Mirel Rădoi de la echipa națională a României U21, a spus totul despre fostul antrenor al FCSB-ului care urmează să ocupe postul de selecționer al primei rerezentative. Acesta îl cunoaște pe Rădoi de mai bine de 20 de ani și chiar l-a antrenat la U16, iar acum îl compară cu Pep Guardiola. Mai mult, Adrian Boingiu susține pentru gsp.ro că Mirel Rădoi poate duce România la EURO 2020.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.20 este cota pentru o victorie a Islandei în fața României. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Secretele lui Mirel Rădoi, dezvăluite de secundul său de la România U21

…despre ce poate aduce Mirel Rădoi în plus la echipa națională a României:‘Plecând de la entuziasmul lui și de la dorința de a demonstra că poate continua pe linia a ceea ce a realizat la U21. E foarte preocupat de ceea ce face. L-am găsit de multe ori nedormit, căutând informații despre adversari. Apoi, el poate rezolva joncțiunea aceasta între jucătorii cu experiență la echipa națională și care își doresc să joace în continuare pentru tricolor și cei tineri, care au calitate, dorință. Chiar cred că poate califica echipa României la Euro 2020.”

…cum se pregătește Mirel Rădoi pentru preluarea echipei naționale: Provocarea e, deocamdată, barajul pentru Euro 2020, are timp să se gândească și la staff. După câte îl cunosc, urmărește deja meciurile Islandei încă din această după-amiază.”

ADVERTISEMENT

…despre perioada petrecută de Rădoi la FCSB și suspendarea primită de la UEFA: ”Sunt sigur că nu i-a fost bine. Totuși, având capacitate intelectuală, a realizat ce s-a întâmplat și și-a propus să continue drumul, dar făcând pașii normali.”

…despre antrenorul cu care îl compară pe Mirel Rădoi: ‘Mie îmi place foarte mult și l-aș asemăna, ca profil, ca mod de lucru, chiar și fizic, dacă se poate spune așa, cu Guardiola. Cam așa îl percep, îl simt. Nu vreau să-l laud, imaginea lui Mirel e foarte clară.”

ADVERTISEMENT

Cum îl descrie Adrian Boingiu pe Mirel Rădoi:

„Mirel nu e doar un antrenor dedicat. El a știut să gestioneze caracterele la Euro din vară, fără să intervină. Știm ce important a fost Radu pentru echipă, dar asta n-a fost niciodată o problemă. Dovadă că Mirel știe să fie foarte echilibrat, nu e zbir sau dictator. Este un foarte bun pedagog, vă asigur. Are capacitatea de a-i aduce la un numitor comun pe cei tineri și entuziaști cu cei experimentați și poate mai orgolioși”.