News

Secretele mielului de Paște! Ce greutate trebuie să aibă și cine nu are voie să-l mănânce

14.04.2020 | 10:58
Mielul de Paște trebuie să aibă o anumită greutate. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nu sunt puține secretele mielului de Paște! Astfel, pentru a avea parte de o masă copioasă, dar și una care să nu îți afecteze prea mult sănătatea, FANATIK a stat de vorbă cu experți din mai multe domenii. Am vorbit cu ciobani, comercianți sau bucătari și am strâns o mulțime de informații.

Secretele mielului de Paște!

În primul rând, trebuie să știți că cel mai bun miel de Paște are o greutate între 14 și 16 kilograme. Stoica Paul, chef la un important lanț de restaurante din țară, spune că mieii cu greutate mai mică de 14 kilograme conțin un nivel crescut de colagen.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că această carne devine una dificil de digerat şi poate chiar să creeze anumite probleme serioase. „Să ne înțelegem, carnea de miel rămâne una de bază în alimentație. Nu trebuie să ne ferim de ea. Reprezintă o sursă importantă de nutrienţi indispensabili corpului.

Ce greutate trebuie să aibă și cine nu are voie să-l mănânce

De exemplu, în carnea de miel se găsesc acizi graşi Omega 3, atât de căutați în ultima vreme, acizi importanți care ne ajută foarte mult și pe care nu o dată medicul ni-i recomandă la capsulă. Adică medicamente. Carnea de miel are și foarte mult zinc.

ADVERTISEMENT

Este o carne care întăreşte imunitatea. Mai mult de atât, până și rănile pe care le avem se vindecă mai repede dacă noi consumăm cu cap această carne de miel.

Animalul trebuie să aibă greutatea cuprinsă între 14 şi 16 kilograme. Ce e mai mic de atât poate să conțină foarte mult colagen și riscăm o indigestie serioasă, a spus pentru FANATIK chef Stoica.

ADVERTISEMENT

Experții spun despre carnea de miel că este bogată în vitaminele B3 şi B12, dar conţine şi carnitină, un aminoacid esenţial, rar întâlnit în alte tipuri de carne, care are rolul de a stimula metabolismul, îmbunătăţeşte activitatea splinei şi a rinichilor, înlătură starea generală de slăbiciune.

Este un an dificil și pentru comercianți. Altădată târguri de sacrificare a mieilor se organizau în diverse locuri, acum ordonanțele militare au dat totul peste cap. FANATIK ți-a spus AICI ce se întâmplă cu sacrificarea și comercializarea mieilor de Paște în contextul pandemiei de coronavirus!

ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară a precizat că lucrurile se schimbă din temelii având în vedere situația din întreaga țară și starea de urgență impusă de șeful statului și a permis crescătorilor de ovine să sacrifice animalele pe care le-au crescut pentru sărbătorile pascale și în ferme.

„Avem nevoie, în mod evident, de avizul medicului. Este exclus să cumpărați miel de la cineva care nu poate să ofere așa ceva. Nu faceți altceva decât să vă puneți în pericol atât pe dumneavoastră, cât și pe ceilalți alături de care vă aflați la masă”, a atras atenția Rahed Anan, patron al unei carmangerii.

„Anul acesta, ca de fiecare dată, avem câteva sute de miei pregătiți pentru sărbătorile pascale. E destul de dificil, e o perioadă mai grea. Rămâne de văzut cum o să reușim să vindem. Până acum nu sunt semnale prea bune. Abia dacă am dat câteva bucăți”, a spus și un cioban din zona Ialomiței.

Medicii atrag și ei atenția și spun că mielul trebuie consumat cu moderație. „Consumată în exces, această carne crește riscul de pancreatită acută. De asemenea, putem să vorbim despre o creştere a nivelului de acid uric în sânge.

Din păcate, carnea de miel nu este recomandată persoanelor care au un nivel ridicat de colesterol în sânge, aceasta fiind una bogată în grăsimi”, a spus Oana George, medic de familie, pentru FANATIK.

 

 

ADVERTISEMENT