Life

Secretele din spatele prințeselor Disney pe care probabil nu le știai. Ce au în comun Aurora și Belle din Frumoasa și Bestia

Ai văzut aceste filme de nenumărate ori, dar nu ai remarcat câteva detalii importante. Tu știi ce au în comun Prințesa Aurora și Belle din Frumoasa și Bestia?
22.01.2022 | 09:13
Secretele din spatele printeselor Disney pe care probabil nu le stiai Ce au in comun Aurora si Belle din Frumoasa si Bestia
Ce secrete ascund prințesele Disney. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mulți dintre noi am crescut urmărind desene animate, fie la televizor, fie pe marele ecran. Chiar și în prezent, apariția unui nou film Disney are efectul de a umple de entuziasm inimile oamenilor. Unele dintre cele mai apreciate producții au avut la bază povestea unor prințese.

Pentru că desenele animate nu aduc cu ele doar amintiri, ci și multe zâmbete, FANATIK îți prezintă o listă de lucruri necunoscute despre prințesele Disney.

ADVERTISEMENT

Prințesele care poartă mănuși nu s-au născut în familii regale

tiana belle cenușăreasa
Prințesele Disney care poartă mănuși nu au fost născute în regalitate.
Sursa: YouTube/ Colaj Fanatik

Tiana, Belle și Cenușăreasa au un lucru un comun. Toate poartă mănuși, iar acest detaliu ascunde un secret important despre ele. Acestea s-au căsătorit cu prinți și au intrat, astfel, în regalitate, în contrast puternic cu prințesele care au sânge regal, precum Aurora, Albă ca Zăpada și Ariel, care au mereu mâinile descoperite.

Există cea mai tânără și cea mai bătrână prințesă Disney

alba ca zăpada elsa frozen
Albă ca Zăpada și Elsa sunt cea mai tânără, respectiv cea mai bătrână prințesă.
Sursa: Colaj Fanatik/ Youtube

Albă ca Zăpada avea doar 14 ani când a fugit în pădure și a găsit adăpost în casa celor 7 pitici. La polul opus se află Elsa, care împlinise, deja, 21 de ani atunci când a fost nevoite să salveze Regatul Arendelle.

ADVERTISEMENT

Pocohontas a existat în realitate

pocontas a existat
Povestea Prințesei Pocohontas este reală.
Sursa: YouTube/Colaj Fanatik

Pocahontas are un nume cunoscut, însă povestea adevărată a vieții ei scurte, dar puternice, a fost îngropată în mituri, care au persistat încă din secolul al XVII-lea.

Aceasta s-a născut în jurul anului 1596, numele ei adevărat era Amonute, iar Pocahontas era doar o poreclă, care poate însemna “cel jucăuș” sau “copil rău”.

ADVERTISEMENT

Numai trei prințese Disney nu s-au căsătorit

neinfricata moana elsa
Merida, Moana și Elsa au demonstrat că nu au nevoie de un prinț.
Sursa: Colaj fanatik/ YouTube

Merida, Moana și Elsa sunt prințesele Disney care luptat pentru a-și apăra regatul și la finalul poveștii nu s-au căsătorit cu un prinț.

Belle refolosește scena și pașii de dans ai Frumoasei Adormite

frumoasa și bestia frumoasa adormită
Scena dansului din Frumoasa Adormită este reutilizată în Frumoasa și Bestia.
Sursa: YouTube/ Colaj Fanatik

Pentru dansul dintre Belle și Prințul Adam din scena finală a fost, de fapt , reutilizată animația dansului dintre Prințesa Aurora și Prințul Phillip, din Frumoasa adormita (1959). Acest lucru s-a întâmplat, după ce animatorii au rămas fără timp în momentul producției acestui film.

ADVERTISEMENT

Tiana este singura prințesă care lucrează după ce se căsătorește

printesa tiana
Tiana este singura prințesă care are un loc de muncă plătit.
Sursa: YouTube

Prințesa Tiana, din „Prințesa și Broscoiul”, este singura care are un loc de muncă plătit, la care nu renunță după căsătorie.

Mulan are la bază povestea unei războinice legendare din China

Mulan
Mulan are la bază legenda unei războinice din China.
Sursa: YouTube

În povestea originală a lui Hua Mulan, ea păcălește trupele până la sfârșitul războiului și nu dezvăluie că este femeie decât după ce acesta se termină. Spre deosebire de Pocahontas, nu există dovezi solide ale existenței ei reale.

Elsa a fost inițial personajul negativ din Frozen

elsa frozen
Elsa trebuie să fie personajul negativ din Frozen.
Sursa: YouTube

Regina Zăpezii a fost portretizată inițial ca un răufăcător exagerat de dramatic, asemănător cu Ursula sau Cruella de Vil, și nici nu era rudă cu Anna. Cu toate acestea, când scriitorii au auzit versurile pline de putere ale lui „Let It Go” au schimbat întreaga intrigă a filmului, pentru a face din ea antieroul iubitor, cu care publicul se poate identifica.

Cenușăreasa își pierde pantoful de trei ori pe parcursul animației

cenușăreasa
Cenușăreasa își pierde pantoful de trei ori pe parcursul animației.
Sursa: YouTube

Cenușăreasă nu își pierde pantoful o singură dată, acest lucru s-a întâmplat, de fapt, de trei ori pe parcursul filmului. În primul rând, când le dă micul dejun surorilor și mamei sale vitrege, în al doilea rând, când fuge din castelul Prințului, la miezul nopții și, în cele din urmă, când coboară scările la nunta ei.

ADVERTISEMENT