Sport

Secretele succesului lui Florin Niță. ”Venea mereu primul, pleca după ce trăgea și ultimul junior la poartă”

Florin Niță este numărul 1, la propriu, la echipa națională. Portarul de 34 de ani a debutat abia în urmă cu 4 ani, dar este unul dintre cei mai apreciați ”tricolori”.
11.11.2021 | 19:07
Secretele succesului lui Florin Nita Venea mereu primul pleca dupa ce tragea si ultimul junior la poarta
ADVERTISEMENT

Portarul Florin Niță a fost mereu un exemplu de modestie și profesionalism. În Liga 1 a jucat la doar două echipe, iar la echipa națională a debutat pe când avea deja 30 de ani.

Abia după ce Ciprian Tătărușanu a anunțat că se retrage de sub ”tricolor” Florin Niță a avut șansa debutului. La patru ani distanță este considerat ”adevăratul număr 1” al României.

ADVERTISEMENT

Un fost internațional al României îl elogiază pe Florin Nițu

Considerat multă vreme, după transferul la Steaua, doar a doua opțiune pentru postul de portar, Florin Niță și-a urmat visul până în ziua în care acesta s-a împlinit.

Avea deja 28 de ani când a devenit titular la gruparea patronată de Gigi Becali, iar după doar doi ani (în 2018) era transferat de Sparta Praga pentru aproximativ 2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ascensiunea lui, deși întârziată, a fost rodul muncii sale, a comentat fostul lui coleg de la Steaua și de la echipa națională Adi Popa.

”Florin e un exemplu la tot ce înseamnă să muncești și să culegi răsplata după un timp. El când a venit în vremea aia la… ne numeam Steaua pe atunci, a stat un an, doi ani și abia după a ajuns numărul 1. A rămas la fel de serios chiar dacă știa că e al doilea portar sau chiar al treilea portar din lot.

ADVERTISEMENT

Venea mereu primul, de multe ori nu erau doamnele să ne deschidă vestiarul (râde). Lua el cheia și deschidea vestiarul. Pleca ultimul!

Rămânea până trăgea și ultimul junior la poartă, după antrenament. Am fost colegi doi ani și la Concordia Chiajna, mereu a fost foarte serios. Forin a muncit foarte, foarte mult”, a spus Adi Popa, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

ADVERTISEMENT

Aplaudat în picioare la debutul în națională

Primele minute ale lui Florin Niță în tricoul echipei naționale s-au consemnat pe 9 noiembrie 2017, la Cluj-Napoca, într-un amical câștigat de ”tricolori” cu scorul de 2-0 în fața Turiciei.

Deși avea deja 30 de ani, portarul a fost ovaționat și aplaudat în picioare în momentul în care a pătruns pe teren înlocuindu-l, în minutul 71 pe Costel Pantilimon.

Debutul nu i-a garantat poziția de titular, dar timpul și retragerea lui Ciprian Tătărușanu, plus siguranța pe care a dat-o echipei atunci când a evoluat, l-au transformat pe Florin Niță într-un punct fix în angrenajul ”tricolorilor”.

În această seară Niță va bifa doar al 12-lea meci sub ”tricolor”, în meciul cu Islanda, decisiv pentru România în cursa pentru barajul de calificare la Cupa Mondială.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,96 este cota pentru „total goluri sub 0,5 goluri în prima repriză” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT