Life

Secretele unei igiene dentare corecte, dezvăluite de stomatologul vedetelor. Alexandra Mircea a colaborat cu Antonia și TJ Miles

Alexandra Mircea, unul dintre cei mai cunoscuți medici stomatologi din România, a dezvăluit secretele unei igiene dentare corecte. Sfaturi utile de aplicat nu doar vara, ci pe tot parcursul anului.
03.07.2022 | 16:20
Secretele unei igiene dentare corecte dezvaluite de stomatologul vedetelor Alexandra Mircea a colaborat cu Antonia si TJ Miles
Sfaturi pentru o igienă dentară corectă, oferite de Dr. Alexandra Mircea. Foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alexandra Mircea este unul dintre cei mai cunoscuți medici stomatologi din România. Își face meseria cu dedicație și de aproximativ doi ani face senzație în mediul online. A pornit pe TikTok acolo unde oferă informații utile, livrate într-un mod ușor de înțeles, apoi a ajuns chiar și la televizor. Zeci de vedete i-au trecut pragul cabinetului, iar FANATIK a stat de vorbă cu ea și a aflat care sunt secretele unei igiene dentare corecte, mai ales pe parcursul verii.

Trucuri pentru o igienă dentară corecte, dezvăluite de Alexandra Mircea. Stomatologul vedetelor spune ce obiceiuri trebuie evitate

Vara aduce cu sine distracție, vacanțe și răsfăț. Tindem să bem cât mai multe băuturi reci, pentru a ne răcori , mâncăm mai multe dulciuri, pentru că nu ai cum să nu te lovești de ele atunci când mergi în concediu, iar după o seară de distracție, cine se mai gândește să-și perieze dinții?

ADVERTISEMENT

Aceste obiceiuri pot afecta grav dantura, nu o spunem noi, ci specialistul. Alexandra Mircea este unul dintre medicii stomatologi celebri din România. Deține un cabinet dentar cărora multe vedete autohtone i-au trecut pragul, Antonia, „Faimosul” TJ Miles, Maria Popovoci și soțul său sunt doar câteva dintre acestea.

FANATIK a stat de vorbă cu ea și a aflat cum putem preveni proveni problemele dentare pe parcursul verii, ce ar trebui să facem și ce nu, dar și care sunt cele mai frecvente afecțiuni cu care pacienții ajung în fața medicului.

ADVERTISEMENT

Nu băuturile reci afectează dantura

În ciuda așteptărilor, nu băuturile reci sunt cele care afectează dantura, ci consumul acestora după cele fierbinți. De pildă, dacă vei consuma ceva care conține gheață, după ce tocmai ai băut un ceai, atunci se va produce șocul termic. În timp, dinții pot dezvolta o sensibilitate la rece, însă există și anumite proceduri prin care aceste senzații pot fi eliminate.

Totodată, dacă obișnuiești să mănânci cuburi de gheață sau gheață solidă, trebuie să știi că asta duce la apariția fisurilor în profunzimea smalțului.

ADVERTISEMENT

Nu contează câte dulciuri mănânci, atâta timp cât te speli pe dinți periodic

Vestea bună este că nu contează dacă vrei să te răsfeți și să mănânci mai multe dulciuri când ești în vacanță, însă ai grijă să te speli pe dinți de fiecare dată. În caz contrar, există riscul să apară carii.

Legătura dintre hidratare și sănătatea dentară

Hidratarea joacă un rol important în ceea ce privește sănătatea organismului, iar acesta nu mai este un secret pentru nimeni. Totuși, are la fel de multă relevanță și pentru dantură.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu suntem suficienți de hidratați, cu siguranță putem să facem carii mai ușor, pentru că este o concentrație mai mare de acid în cavitatea bucală. Acidul determină apariția cariilor”, a dezvăluit Alexandra Mircea, pentru FANATIK. 

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni cu care pacienții se prezintă ca cabinetul medicului dentist?

O igienă dentară incorectă duce la afecțiuni. Dr. Alexandra Mircea spune că mulți pacienți suferă de sângerări gingivale, carii, înghesuiri ale dinților. În consecință, părinților le este sugerat să-i ducă pe micuți la ortodont încă de când împlinesc vârsta de 7 ani, pentru a primi din timp un diagnostic.

„Recomand pacienților să se împrietenească cu periuța de dinți și cu ața dentară. Să-și mențină o igienă corectă de două ori pe zi, dimineața și seara cel puțin. Dacă consumă multe dulciuri, recomandarea este să se spele pe dinți după mese. 

De asemenea, să consume foarte multă apă și cât mai puține alimente lipicioase care să rămână pe suprafața dinților. Bineînțeles, ar fi recomandat că o dată la șase luni să meargă la detartraj și la un control, ca să fie siguri că dinții sunt în regulă”, a spus Dr. Alexandra Mircea.

De menționat este că există și anumite suplimente care întăresc smalțul dinților, destinate copiilor, însă cele mai utile metode de menținere a igienei dentare sunt cele menționate anterior de către specialist.

Cine este Dr. Alexandra Mircea?

Dr. Alexandra Mircea și-a câștigat notorietatea în mediul online pe TikTok, acolo unde a început în urmă cu doi să activeze. Publică filmulețe educative, iar acest lucru a făcut-o repede remarcată.

Printre altele, a fost de mai multe ori prezentă în emisiunea lui Cătălin Măruță și a apărut pe coperta revistei Business Magazine.

ADVERTISEMENT