News

Secretul a ieșit la iveală după moartea lui Nicolae Ceaușescu. Ce nu s-a știut despre fostul dictator al României

Un secret inedit a fost descoperit după moartea lui Nicolae Ceaușescu. Fostul șef de stat al Republicii Socialiste România avea câteva obiceiuri neașteptate.
15.01.2022 | 09:56
Secretul a iesit la iveala dupa moartea lui Nicolae Ceausescu Ce nu sa stiut despre fostul dictator al Romaniei
Dictatorul român Nicolae Ceaușescu (sursa hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Există multe enigme și secrete despre viața lui Nicolae Ceaușescu. Ceva neașteptat iese se remarcă totuși în copilăria fostul dictator al României. Secretul a ieșit la iveală după moartea sa.

Nicolae Ceaușescu s-a născut într-o familie săracă din Scornicești, județul Olt. A fost al treilea copil adus pe lume într-o familie formată de 12 membri (2 părinți și 10 copii). Este interesant faptul că numele dictatorului, „Ceaușescu”, are rădăcini în limba turcă, „ceaus” însemnând „slujbaș mărunt”, conform Evz.ro.

ADVERTISEMENT

Familia lui Nicolae Ceaușescu trăia într-o locuință mică, cu doar două camere. Ce secret a ieșit la iveală după moarta sa

Cum a fost copilăria lui Nicolae Ceaușescu! Nicolae Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu alături de părinții lui. Sursa foto – facebook

Părinții fostului lider comunist erau oameni simpli, fără prea mulți bani. Tatăl său, Andruță, deținea trei hectare de pământ și câteva oi.

Pentru a strânge mai mulți bani cu care să își întrețină familia, bărbatul se mai ocupa ocazional și de croitorie.

ADVERTISEMENT

De multe ori, însă, Andruță cheltuia totul pe băutură la cârciuma din sat. Pe de altă parte, mama lui Nicolae Ceaușescu, pe nume Lixandra, era o femeie modestă și foarte harnică.

„Mama lui Ceaușescu gătea într-un fel de șemineu. Aveau două camere, cu pământ pe jos, se adunau toți în jurul unei mese mici de lemn, mâncau lapte cu mămăligă, erau foarte săraci.

ADVERTISEMENT

Erau zece frați, unul a murit din pruncie”, a povestit Marius Marinescu, un apropiat al familiei dictatorului comunist, potrivit stiridinlume.ro.

Fostul lider comunist prefera să stea cu oile decât să meargă la școală

Sursa foto – hepta.ro

Educația lui Nicolae Ceaușescu a fost precară. Fostul dictator a fost a făcut doar patru clase și nu a avut cărți. Se spune că de cele mai multe ori parcurgea drumul de acasă la instituția de învățământ pe jos, desculț.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ceaușescu nu ar fi avut foarte mulți prieteni întrucât era foarte nervos și irascibil. Totodată, copiii râdeau de el pentru că avea din naștere un defect în vorbire. Din acest motiv, Nicolaea Ceaușescu prefera să stea cu oile la câmp decât să meargă la școală.

Secretul din copilăria lui Nicolae Ceaușescu. „Fura, bea, sărea la bătaie și înjura”

Nicolae Ceaușescu la Congresul XIV al PCR Foto: historia.ro

Un lucru complet neașteptat din copilaria sa a fost relatat de preotul din satul Scornești. Acesta a mărturisit că tatăl fostului lider comunist nu a avut mare grijă de copii, iar Nicolae Ceaușescu „fura, bea, sărea la bătaie și înjura” în timpul tineriții.

Nicolae Ceaușescu avea să devină șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989.

ADVERTISEMENT