Life

Secretul care este ascuns în catacombele unui oraș celebru. E vizitat de milioane de oameni, românii îi iubesc, dar puțini știu că sub el se află orașul morților

Secretele pe care nu mulți turiști le știu despre unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Data viitoare, te vei gândi de două ori înainte să-ți planifici vacanța aici.
29.06.2024 | 11:27
Secretul care este ascuns in catacombele unui oras celebru E vizitat de milioane de oameni romanii ii iubesc dar putini stiu ca sub el se afla orasul mortilor
Secretele pe care nu mulți turiști le știu despre unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În fiecare an, mii de turiști români iau cu asalt unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Deși toți admiră arta și peisajele prezente la tot pasul, puțini sunt cei care cunoscut povestea din subteran a orașului.

Povestea sumbră a Parisului pe care puțini turiști o cunosc

Fără doar și poate, Parisul este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și, poate chiar din lume. An de an, milioane de turiști vin toate colțurile lumii să admire frumusețea ”Orașului Luminilor”.

ADVERTISEMENT

Parisul este recunoscut la nivel mondial și primit multe titluri valoroase, printre care și titulatura de cel mai frumos oraș din lume. Capitala Franței i-a convins pe toți că stă foarte bine la capitolele turism, economie și siguranță.

Majoritatea celor care vizitează Paris, sunt cuceriți de frumusețea peisajelor. Arta domnește la fiecare pas în Paris și aproape că nu este loc în care să nu se simtă esența pariziană.

ADVERTISEMENT

Parisul nu este surprinzător doar la suprafață. ”Orașul Luminilor” ascunde multe povești în subteran, iar curajoșii la pot descoperii doar dacă intră într-o clădirea din cartierul Montparnasse.

Potrivit celor de la CNN, această clădire are niște scări care sunt un adevărat portal către o altă lume. Scările coboară în subteran, acolo unde se află catacombele, latura întunecată a Parisului.

ADVERTISEMENT

Catacombele din Paris sunt, mai degrabă, un adevărat labirint care se întinde pe 300 de kilometri sub oraș. Peste 6 milioane de oameni sunt îngropați aici, ceea ce face ca asta să fie cea mai mare groapă comună din lume.

Turnul Eiffel din Paris ascunde și el un apartament secret

La un moment dat, Parisul s-a confruntat cu suprapopularea cimitirelor. Acestea au devenit medii insalubre care amenințau sănătatea localnicilor, așa că autoritățile au fost nevoite să ia o măsură de urgență.

ADVERTISEMENT

Astfel, toate cadavrele și rămășițele din cimitire au fost mutate în tunelurile abandonate ale fostei cariere de calcar. Mutarea cadavrelor a început în 1786 și s-a încheiat în 1814, iar aranjarea lor nu a fost deloc una întâmplătoare. Din contră, craniile au fost puse în pereți sub o formă artistică.

Turiștii care ajung în Paris bifează mereu vizita în faimosul Turn Eiffel. În ciuda faptului că milioane de oameni urcă în construcția lui Gustave Eiffel, puțini sunt cei care știu că Turnul ascunde un apartament secret.

Acest apartament a aparținut lui Gustave Eiffel, inginerul din spatele proiectului măreț. Gustave și-a construit propriul apartament la etajul trei al Turnului, apoi l-a mobilat modest. Un birou, un pian și o canapea era tot ce se putea găsi în casa lui Gustave din Turnul Eiffel.

Se spune că acest apartament era folosit, mai degrabă, pentru a primi oameni distinși. Acasă la Gustave Eiffel a pășit și Thomas Edison, care a lăsat ca amintire faimosul fonograf.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU...
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”