Life

Secretul cartofilor fierți perfect. Ce ingredient folosesc bucătarii de top

Taina pe care trebuie să o știi legat de cartofii fierbi ca-n marile restaurant cu 5 stele Michelin. Produsul folosit de chefi.
27.01.2023 | 08:52
Secretul cartofilor fierti perfect Ce ingredient folosesc bucatarii de top
Taina pe care trebuie să o știi legat de cartofii fierbi. Produsul folosit de chefi. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Secretul cartofilor fierți perfect. Ce ingredient folosesc bucătarii de top atunci când vor să dea un gust plăcut preparatului. Vezi ce trebuie să adaugi în oală înainte de a transforma legumele într-un piure delicios.

Taina pe care trebuie să o știi legat de cartofii fierbi. Produsul folosit de chefi

Bucătarii ascund foarte multe taine când vine vorba de arta culinară și de preparatele pe care le pregătesc. De curând, s-a aflat care este ingredientul pe care se bazează chefii atunci când aleg să fiarbă cartofi.

ADVERTISEMENT

Zeama de lămâie nu lipsește din apa în care fierb aceștia. Mai exact, produsul secret se adaugă când legumele sunt aproape gata astfel încât să absoarbă sucul cât mai bine. Rezultatul final va fi unul pe măsură.

Trucul banal dă gust preparatului și când cartofii sunt fierți în coajă. În această situație legumele se curăță mult mai ușor și timpul de gătire va scădea considerabil.

ADVERTISEMENT

În plus, în oală pot fi adăugate crenguțe de mărar sau pătrunjel pentru un gust cât mai plăcut, în timp ce unii bucătari pun oțet când aleg să fiarbă cartofi pentru că în felul acesta rămân întregi și nu se sfarmă.

Dacă folosiți acest ingredient trebuie să știți că nu mai puteți face piure. Așadar, cartofii fierți pot fi consumați simpli.

ADVERTISEMENT

Ponturi utile pentru fierberea cartofilor

Totodată, cartofii fierți în coajă nu se mai sfarmă dacă sunt unși în prealabil cu puțin ulei în care a fost adăugat și un praf de sare.

Aceste legume pot fi păstrate curățate până la 10-12 ore dacă stau întregi în apă rece. În cazul în care sunt tăiate chefii ne spun că pierd foarte mult din amidon și implicit din proprietățile nutritive.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, conform organicsfood.ro, cartofii fierți se curăță mult mai ușor dacă atunci când sunt scoți din oală sunt puși în apă rece.

ADVERTISEMENT