Life

Secretul cartofilor prăjiți acasă. Cât ulei se folosește la o singură tigaie

Pont util pentru cartofii prăjiți în propria gospodărie. Ce cantitate de ulei de floarea soarelui este indicată pentru o singură tură.
27.10.2022 | 07:40
Secretul cartofilor prajiti acasa Cat ulei se foloseste la o singura tigaie
Pont util pentru cartofii prăjiți în gospodărie. Ce cantitate de ulei este indicată. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Secretul cartofilor prăjiți acasă. Cât ulei se folosește la o singură tigaie. Descoperă în rândurile de mai jos cum să-i faci delicioși, fără să fie foarte încărcați de ulei de floarea soarelui.

Pont util pentru cartofii prăjiți în gospodărie. Ce cantitate de ulei este indicată

Cartofii prăjiți se numără printre produsele culinare preferate atât de cei mici, cât și de cei mari. Foarte multe gospodine obișnuiesc să-i pregătească într-o baie de ulei, însă acest lucru reprezintă o greșeală uriașă.

ADVERTISEMENT

Uleiul nu trebuie folosit într-o cantitate foarte mare. Secretul unei mese delicioase stă în cât mai puțin produs de acest fel. Mai exact, cartofii trebuie să fie acoperiți numai cât este nevoie pentru a fi prăjiți uniform.

De asemenea, uleiul de floarea soarelui poate fi înlocuit cu foarte mare încredere cu unul neutru, cum ar fi cel de palmier.

ADVERTISEMENT

Pentru cartofi prăjiți de nota 10 tigaia trebuie pusă dinainte pe foc pentru a se încinge bine. Când uleiul este fierbinte se pot adăuga cartofii.

Sfaturi practice pentru cartofi prăjiți

Un alt pont util pentru acest produs culinar stă în tăierea cartofului, care nu trebuie să fie nici prea gros, nici prea subțire pentru că se va arde imediat. Așadar, dimensiunea e bine să fie una potrivită pentru rumenire.

ADVERTISEMENT

Prăjiți la o temperatură foarte mică va face ca la final să absoarbă prea mult ulei. Se așteaptă până ce devin aurii în partea de jos înaintea de a-i întoarce.

Cartofii pai trebuie să se întoarcă cu foarte mare grijă pentru că se vor rupe foarte ușor. Acest proces se poate repeta de maxim două ori. La final se scurg bine de ulei și se lasă pe o farfurie termorezistentă înainte de servire.

ADVERTISEMENT

Se consumă simpli, cu puțină sare deasupra, cu brânză rasă sau cu mărar. Totodată, pot fi folosiți drept garnitură alături de carne la grătar, mici, cașcaval pane și multe alte preparate culinare.

ADVERTISEMENT
Tags: