Life

Secretul celei mai bune rețete de salată de vinete, dezvăluit de Mihaela Bilic. Un ingredient face diferența

Mihaela Bilic, cunoscută ca și „nutriționistul vedetelor”, a dezvăluit care este secretul unei salate de vinete perfecte, fără calorii.
08.08.2021 | 15:32
Secretul celei mai bune retete de salata de vinete dezvaluit de Mihaela Bilic Un ingredient face diferenta
Secretul celei mai bune rețete de salată de vinete, dezvăluit de Mihaela Bilic. Un ingredient face diferența. Sursa foto: csid.ro
ADVERTISEMENT

Dacă toată lumea crede că salata de vinete stă numai în frecare, iată că nu este numai asta, ci este vorba și de un ingredient pe care unele gospodine poate nu l-au încercat până acum.

Mai exact, Mihaela Bilic folosește gălbenușul de la un ou crud atunci când se apucă să facă salată de vinete, dar ține cont și de alte aspecte, pe care le-a dezvăluit în mediul online.

ADVERTISEMENT

Celebrul nutriționist a postat un video, pe pagina sa de Instagram, prin care le arată tuturor cum pregătește o salată de vinete perfectă, dietetică și fără calorii.

Mihaela Bilic, totul despre secretul unei salate de vinete perfecte. De ce trebuie să ții neapărat cont

Primul sfat pe care Mihaela Bilic l-a oferit gospodinelor este felul în care se coc vinetele, și anume direct la flacără. Ulterior, acestea se lasă la scurs ca să iasă toată zeama din ele pentru că ea le face să fie iuți.

ADVERTISEMENT

Un alt doilea pont dezvăluit de nutriționist este ca vinetele să fie tocate pe un tocător de lemn cu un cuțit de ceramică. În felul acesta legumele nu se oxidează și nu se fac negre.

Se adaugă un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, asta pentru că calitatea și gustul unei salate ține foarte mult de frecare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie neapărat folosit un bol adânc și o lingură pe măsură, în timp ce vinetele, gălbenușul și uleiul se freacă între 5 și 10 minute.

Pont: cu cât se freacă mai mult vinetele, cu atât ele devin mai pufoase, precum o spumă. În felul acesta maioneza se produce în timp ce frecăm.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Salata de vinete cu puține calorii, realizată de Mihaela Bilic

Așadar, nu este vorba de foarte mult ulei dacă vrei să obții o salată dietetică, sănătoasă și delicioasă. Sarea se adaugă în funcție de gustul fiecăruia.

Rezultatul? O salată de vinete albă, aerată ca o spumă și dietetică, datorită faptului că a fost folosit foarte puțin ulei. Asta înseamnă că salata de vinete are puține calorii.

„Și mai am un secret! Înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras. În felul ăsta, gustul delicios este garantat și silueta neafectată!”, a spus Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT