Postul Crăciunului a început de pe 15 noiembrie și continuă până în ajunul sărbătorii, pe 24 decembrie. În această perioadă, credincioșii renunță la mâncărurile ce conțin carne, lactate sau ouă. Ingredintele de bază sunt legumele și peștele în zilele de dezlegare.
Tocmai pentru că încă ne aflăm în perioada postului, mai jos îți prezentăm o rețetă simpă, dar foarte delicioasă de ardei umpluți de post.
Iată cât de simplu este de făcut și de ce ingredinte ai nevoie. Și nu în ultimul rând, petru că rețeta ascunde un mic secret, pentru un gust desăvârșit, nu uita să folosești și puțin cimbru uscat.
Ingredientele de bază sunt legumele, la care se adăuga orez, sare, piper și ulei de măsline.
Există multe moduri în care poți prepara ardeii umpluți de post, în funcție de zona țării din care te tragi, însă acum îți prezentăm cel mai simplu și rapid mod de a te bucura de acest preparat.
Pentru început, spală toate legumele. Ulterior, curăța și taie ceapa și morcovii. Prima dată pune ceapa tăiată solzișori la călit în ulei de măsline, după care adăugă și morcovii și lasă-i să se călească 2-3 minute.
În acest timp, spală orezul, alege-l și pune-l gradual peste ceapa călită. Amestecă totul apoi, din când în când, adaugă apă. Când compoziția s-a omogenizat, taie mărunt verdeața, pune-o peste orez și adăugă sare și piper după gust.
Ultimul pas este acela de a umple ardeii, deja curățați și spălați, cu orezul și legumele. Când toți cei 12 ardei au fost umpluți, pune-i în tavă și acoperă-i cu suc de roșii, apoi cu felii de roși și nu uita de ingredientul secret: presară cimbru uscat și măcinat.
Lasă totul la cuptor pentru 15-20 de minute apoi presară verdeață, pătrunjel sau mărar, și servește-i calzi. Poftă bună!