Life

Secretul celor mai buni ardei umpluți în sos de roșii de post. Rețetă delicioasă pentru postul Crăciunului

Pentru că încă suntem în postul Crăciunului îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă perfectă pentru această perioadă. De ce ingrediente ai nevoie și cum prepari cei mai buni ardei umpluți în sos de roșii.
11.12.2021 | 13:32
Secretul celor mai buni ardei umpluti in sos de rosii de post Reteta delicioasa pentru postul Craciunului
ADVERTISEMENT

Postul Crăciunului a început de pe 15 noiembrie și continuă până în ajunul sărbătorii, pe 24 decembrie. În această perioadă, credincioșii renunță la mâncărurile ce conțin carne, lactate sau ouă. Ingredintele de bază sunt legumele și peștele în zilele de dezlegare.

Tocmai pentru că încă ne aflăm în perioada postului, mai jos îți prezentăm o rețetă simpă, dar foarte delicioasă de ardei umpluți de post.

ADVERTISEMENT

Iată cât de simplu este de făcut și de ce ingredinte ai nevoie. Și nu în ultimul rând, petru că rețeta ascunde un mic secret, pentru un gust desăvârșit, nu uita să folosești și puțin cimbru uscat.

Rețeta simplă și delicioasă de ardei umpluți cu legume pentru Postul Crăciunului

Ingredientele de bază sunt legumele, la care se adăuga orez, sare, piper și ulei de măsline.

Ingrediente

  • 12 ardei
  • 300 g orez
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura mărar
  • 1 litru suc de roşii
  • 4 roşii
  • sare
  • piper negru
  • cimbru uscat
  • 4 linguri ulei de măsline
ADVERTISEMENT

Mod de preparare

Există multe moduri în care poți prepara ardeii umpluți de post, în funcție de zona țării din care te tragi, însă acum îți prezentăm cel mai simplu și rapid mod de a te bucura de acest preparat.

Pentru început, spală toate legumele. Ulterior, curăța și taie ceapa și morcovii. Prima dată pune ceapa tăiată solzișori la călit în ulei de măsline, după care adăugă și morcovii și lasă-i să se călească 2-3 minute.

ADVERTISEMENT

În acest timp, spală orezul, alege-l și pune-l gradual peste ceapa călită. Amestecă totul apoi, din când în când, adaugă apă. Când compoziția s-a omogenizat, taie mărunt verdeața, pune-o peste orez și adăugă sare și piper după gust.

Ultimul pas este acela de a umple ardeii, deja curățați și spălați, cu orezul și legumele. Când toți cei 12 ardei au fost umpluți, pune-i în tavă și acoperă-i cu suc de roșii, apoi cu felii de roși și nu uita de ingredientul secret: presară cimbru uscat și măcinat.

ADVERTISEMENT

Lasă totul la cuptor pentru 15-20 de minute apoi presară verdeață, pătrunjel sau mărar, și servește-i calzi. Poftă bună!

ADVERTISEMENT