Life

Secretul celor mai gustoase gogonele în saramură. E cea mai bună rețetă de murături

Gospodinele desăvârșite știu câteva secrete numai bune pentru gogonelele în saramură, pe care FANATIK le dezvăluie chiar acum.
10.10.2021 | 16:54
Secretul celor mai gustoase gogonele in saramura E cea mai buna reteta de muraturi
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să ai cele mai gustoase gogonele atunci e musai să ții cont de informațiile de față, care te ajută să păstrezi toate vitaminele și proprietățile legumelor.

Secretul murăturilor care rămân tari nu constă în apă sau puritatea sării care se folosește, ci este vorba de cu totul altceva. E numai despre ingredientele care se folosesc.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune murături pentru iarnă. Care sunt secretele gospodinelor

Unele gospodine oferă o aromă mai intensă murăturilor, în general, datorită usturoiului, boabelor de muștar, piperului negru boabe sau foilor de dafin.

Pe de altă parte, sunt unele femei care folosesc pentru gogonele hrean, mărar, frunze sau rădăcină de țelină și de mărar sau frunze de vișin.

ADVERTISEMENT

Un alt secret important când vine vorba de murături constă în sarea care se folosește în preparatul respectiv. De obicei, cea indicată este cea grunjoasă.

Așadar, sarea are rolul de a păstra legumele tari și nu le lasă să se înmoaie cât stau la borcan peste iarnă, în cămară.

ADVERTISEMENT

Cum se face saramura pentru legumele de iarnă

De asemenea, un alt aspect legat de murarea legumelor pentru sezonul rece are foarte mare legătură și cu raportul de sare versus apă.

Cea mai bună saramură este realizată extrem de ușor, din numai un litru de apă la care se adaugă o lingură rasă de sare.

ADVERTISEMENT

Totodată, saramura perfectă este cea fiartă până când dă în 2-3 clocote. Ulterior, aceasta se lasă la răcit pentru 10 minute și se poate folosi.

Borcanele în care există deja legumele pentru iarnă trebuie umplute cu saramura obținută, care nu este complet rece, ci în continuare este călduță.

Un truc pe care îl știu foarte puține femei atunci când se apucă de pus murături este acela ca înainte de turnarea saramurii să se pună sub borcan un vârf de cuțit sau coada de la o furculiță. Așa nu se sparg borcanele.

ADVERTISEMENT
Tags: