Life

Secretul celor mai gustoase sarmale de post. E cea mai bună rețetă pentru Postul Crăciunului

Sarmalele se numără printre produsele culinare tradiționale care nu lipsesc de pe nicio masă de sărbătoare, dar care se consumă foarte frecvent și în post.
16.11.2021 | 18:06
Secretul celor mai gustoase sarmale de post E cea mai buna reteta pentru Postul Craciunului
Rețetă de sarmale pentru Postul Crăciunului. Ce ingredient îi dă gust. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Postul Crăciunului ne interzice produsele din carne, lapte și ouă, de aici și rețeta pentru cele mai bune sarmale de post. Este conțin un ingredient special.

Bulgurul este un produs inedit care se folosește în compoziția acestui preparat de nota 10 în perioada marilor posturi de peste an, cum este cel început pe 15 noiembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care nu știu ce înseamnnă bulgurul, ei bine, este vorba de un amestec de boabe de grâu măcinate, care se folosește în special în Orientul Mijlociu.

Rețetă de sarmale pentru Postul Crăciunului. Ce ingredient îi dă gust

Sarmalele de post sunt la fel de gustoase ca cele care conțin carne, asta pentru că au foarte multe ingrediente. Bulgurul face diferența și face din acest preparat culinar unul delicios.

ADVERTISEMENT

Cimbrul, boiaua dulce sau chili se numără printre cele care sunt folosite de gospodine pentru o aromă mai intensă a produsului în sine.

Ingrediente pentru sarmale de post: 

  • o varză murată
  • 150 grame de bulgur fin
  • o ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • o linguriță de boia dulce
  • o linguriță de cimbru uscat
  • jumătate de linguriță de chili
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • 100 ml de bulion
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare sarmale de post cu bulgur. Cum se procedează:

  1. Varza se curăță de foi și se aleg cele mai bune dintre ele
  2. Peste bulgur se pune apă fierbinte și se lasă vasul acoperit timp de 10-15 minute
  3. Bulgurul trebuie să se umfle în această perioadă
  4. Ceapa se curăță, se spală și se taie, după care se călește în ulei încins
  5. Se adaugă bulgurul care a absorbit toată apa
  6. Se pune și restul de ingrediente și se amestecă totul foarte bine
  7. Se începe procesul de împăturire a sarmalelor
  8. Pe fundul unei oale se pun câteva frunze de varză tocate fin
  9. Se aranjează deasupra sarmalele și se mai pune un strat de varză tocată
  10. Se adaugă cimbru și bulion
  11. Se toarnă apă cât să acopere suficient sarmalele
  12. Se lasă la fiert, la foc mediu, cu capacul pus
  13. Sarmalele sunt gata în aproximativ 30 de minute
  14. Se servesc calde împreună cu mămăligă și ardei iute
  15.  Spor la treabă!