Life

Secretul celor mai gustoase sarmale de post. Măicuțele de la mănăstirea Prislop au dezvăluit ingredientul minune

Cum să prepari cele mai gustoase sarmale de post. Secretul din rețeta delicioasă, urmată de măicuțele de la mănăstirea Prislop.
07.10.2022 | 14:35
Secretul celor mai gustoase sarmale de post Maicutele de la manastirea Prislop au dezvaluit ingredientul minune
Rețetă de sarmale de post. Sursa foto: youtube
ADVERTISEMENT

Rețetă de sarmale de post, după cea a măicuțelor de la mănăstirea Prislop. Acestea folosesc anumite ingrediente pentru a da un gust unic.

Rețetă de sarmale de post după cea a măicuțelor de la mănăstirea Prislop. Ingredientele care oferă un gust unic

Mai este o lună până ce vom intra în postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante din an. Până atunci, vă sugerăm o rețetă de sarmale, pe care o puteți savura alături de cei dragi.

ADVERTISEMENT

Deși mulți carnivori pot face cale întoarsă de la următorul preparat, le transmitem că și ei vor mai dori o porție, dar și că sarmalele de față sunt extrem de delicioase. Iată mai jos lista de ingrediente.

  • 1 varză murată mare,
  • 450 g ciuperchi champignon,
  • 1 morcov ras,
  • 0 felie mică de țelină,
  • 1 ceapă mare tocată fin,
  • 130 g orez,
  • 300 ml suc de roșii,
  • 3 liguri pastă de roșii,
  • 1-3 frunze de dafin,
  • 1 linguriță cimbru uscat,
  • 1/2 legături pătrunjel,
  • 1 praf de oregano,
  • 2-3 linguri de ulei,
  • apă fiartă.
ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Mai întâi de toate trebuie să fierbem orezul. Pentru asta, călim în primă fază legumele. Adăugăm într-o oală 2, 3 liguri de ulei, lăsăm să se încingă, iar apoi punem ceapa tocată mărunt.

Așteptăm ca ceapa să devină ușor aurie, după care punem morcovul ras și ciupercile tocate mărunt. Toate le amestecăm cu o ustensilă până când devin moi.

ADVERTISEMENT

Între timp, turnăm și o cană de apă, așteptăm să fiarbă și apoi completăm cu orezul, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt.

Nu lăsăm pe foc decât 2, 3 minute. Ulterior, luăm câte o frunză de varză în mână sau de viță de vie, după preferințe, peste așezăm o lingură de orez și rulăm.

ADVERTISEMENT

Odată rulate sarmalele, într-o altă oală așezăm la fund frunze de varză, tăiate julien, restul morcovului ras și telina rasă fin. Sucul se amestecă cu pasta de roșii, pasul următor fiind acela de a așeza frumos sarmalele.

După ce punem sarmalele una câte una, mai facem un rând de varză tăiată julien, iar peste presărăm boabele de piper. Ultimul pas este să turnăm uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor.

Totul se fierbe în jur de 30 de minute la foc mediu-mi, cu capacul deasupra. Din când, în când, dacă este nevoie, mai punem apă. Odată ce a trecut jumătatea de oră, preparatul se dă la culptor pentru un interval de 45-50 de minute.

Dacă ați respectat aceste instrucțiuni nu vă mai rămâne decât să gustați din rețetă. Sarmalele se servesc calde. Poftă bună!

ADVERTISEMENT