Rețetă de sarmale de post, după cea a măicuțelor de la mănăstirea Prislop. Acestea folosesc anumite ingrediente pentru a da un gust unic.
Mai este o lună până ce vom intra în postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante din an. Până atunci, vă sugerăm o rețetă de sarmale, pe care o puteți savura alături de cei dragi.
Deși mulți carnivori pot face cale întoarsă de la următorul preparat, le transmitem că și ei vor mai dori o porție, dar și că sarmalele de față sunt extrem de delicioase. Iată mai jos lista de ingrediente.
Mai întâi de toate trebuie să fierbem orezul. Pentru asta, călim în primă fază legumele. Adăugăm într-o oală 2, 3 liguri de ulei, lăsăm să se încingă, iar apoi punem ceapa tocată mărunt.
Așteptăm ca ceapa să devină ușor aurie, după care punem morcovul ras și ciupercile tocate mărunt. Toate le amestecăm cu o ustensilă până când devin moi.
Între timp, turnăm și o cană de apă, așteptăm să fiarbă și apoi completăm cu orezul, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt.
Nu lăsăm pe foc decât 2, 3 minute. Ulterior, luăm câte o frunză de varză în mână sau de viță de vie, după preferințe, peste așezăm o lingură de orez și rulăm.
Odată rulate sarmalele, într-o altă oală așezăm la fund frunze de varză, tăiate julien, restul morcovului ras și telina rasă fin. Sucul se amestecă cu pasta de roșii, pasul următor fiind acela de a așeza frumos sarmalele.
După ce punem sarmalele una câte una, mai facem un rând de varză tăiată julien, iar peste presărăm boabele de piper. Ultimul pas este să turnăm uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor.
Totul se fierbe în jur de 30 de minute la foc mediu-mi, cu capacul deasupra. Din când, în când, dacă este nevoie, mai punem apă. Odată ce a trecut jumătatea de oră, preparatul se dă la culptor pentru un interval de 45-50 de minute.
Dacă ați respectat aceste instrucțiuni nu vă mai rămâne decât să gustați din rețetă. Sarmalele se servesc calde. Poftă bună!