Life

Secretul celor mai gustoși castraveți în oțet. E cea mai bună rețetă de murături

Este sezonul murăturilor, iar castraveții murați în saramură nu trebuie să lipsească din nicio cămară.
15.10.2021 | 12:14
Secretul celor mai gustosi castraveti in otet E cea mai buna reteta de muraturi
Secretul celor mai gustoși castraveți în oțet. E cea mai bună rețetă de murături. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Secretul celor mai buni castraveți murați, care se păstrează întregi luni bune, este dezvăluit de FANATIK în rândurile de mai jos.

Cea mai bună rețetă de murături nu este una complicată. Totul stă în felul în care se folosește saramura, întregul proces fiind unul foarte important.

ADVERTISEMENT

Cei mai buni castraveți murați. Care este rețeta secretă

Toată lumea știe cum se pun la murat castraveții, cei mai importanți pași începând de la saramură. Aceasta se toarnă în borcane cât timp încă este fierbinte.

Mare atenție! Să nu uitați să puneți sub recipient lame de cuțite metalice, care au rolul de a păstra totul intact. În felul acesta, borcanele nu se sparg.

ADVERTISEMENT

Așadar, saramura se toarnă în borcane până când acoperă complet castraveții. Ulterior, recipientele sunt acoperite cu farfurii și se lasă pe masă 24 de ore.

A doua zi, castraveții deja încep să fermenteze și să facă spumă. Se completează borcanul cu restul de saramură, de data această rece, și se adaugă o lingură de oțet.

ADVERTISEMENT

Ultima etapă pentru a avea cei mai delicioși castraveți murați este legarea borcanelor, care se realizează cu celofan umezit puțin cu apă rece.

La final borcanele se leagă deasupra cu o sfoară, care are rolul de a strânge și mai bine celofanul în jurul recipientelor cu castraveți murați.

ADVERTISEMENT

Murăturile sunt gata pentru depozitarea în cămară. Ele se servesc în sezonul rece și merg de minune la friptură sau alte feluri de mâncare.

Castraveții murați, adevărata vedetă de la masă

Delicioși, crocanți și plin de savoare castraveții murați sunt adevărata vedetă de la masă, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă când sunt serviți lângă carne.

Murarea castraveților este deja o tradiție în casele românilor, în ciuda faptului că se găsesc astfel de conserve tot timpul anului în supermarketuri.

Gospodinele nu concep ideea ca la început de toamnă să nu pună la borcane tot felul de legume sau fructe, ideale în sezonul rece.

ADVERTISEMENT
Tags: