Cea mai simplă rețetă de gogoși americane. Ce ingrediente trebuie să folosește pentru a obține un aluat pufos și aerat. Secretele care te vor ajuta să obții un desert desăvârșit.
Gogoșile americane nu mai au nevoie de nicio prezentare. Sunt faimoase în întreaga lume datorită texturii lor și aspectului glazurat. Dacă vrei să faci și tu acest desert acasă, trebuie să știi secretul aluatului pufos și aerat. Nu trebuie să folosești ingrediente scumpe, ci doar să pui accentul pe câteva detalii.
În primul rând, gogoșile americane au un ingredient-cheie care le face să fie atât de pufoase. Este vorba despre laptele bătut, care activează drojdia sau praful de copt, depinde ce alegi să folosești. De asemenea, laptele bătut dă o aromă aparte gogoșilor și ajută aluatul să fie elastic.
În al doilea rând, pentru ca gogoșile să fie pufoase contează foarte mult tehnica de frământare. Aluatul trebuie frământat până devine elastic și neted. Similar gogoșilor tradiționale, aluatul trebuie lăsat la dospit cel puțin o oră.
Nu în ultimul rând, pentru ca gogoșile să iasă pufoase trebuie să știi cum se prăjesc corect. Este recomandat să le prăjești în ulei încins la 170–180°C, fără să le aglomerezi în tigaie.
Dacă vrei să faci gogoși americane la tine acasă, ai nevoie de 500 g făină, 200 ml lapte cald, 2 ouă, 25 grame de zahăr și 50 g unt cu 80% grăsime. Lista ingredientelor continuă cu 20 g drojdie proaspătă, un praf de sare, coaja rasă de la o lămâie, un plic de zahăr vanilat și 500 ml ulei pentru prăjit.
Glazura face diferența și este nelipsită de pe gogoșile americane. Pentru a o prepara acasă, ai nevoie de 200 g de ciocolată albă, 200 g ciocolată neagră, 200 g fondant și sprinkles colorate pentru decor.
Vei începe prin a amesteca laptele cu drojdia. Separat, într-un vas încăpător vei pune făina, ouăle, praful de sare, untul la temperatura camerei, zahărul, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Ingredientele se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
Este important să nu pui multă făină, pentru ca aluatul să își păstreze textura aerată. După ce ai terminat de frământat, aluatul se lasă la dospit pentru o oră, acoperit cu un prosop curat. După ce și-a dublat volumul, poți trece la pasul următor.
Vei întinde aluatul până la ajunge la grosimea de 2-3 centimetri. Pentru a decupa gogoșile te poți folosi de un pahar mic, iar pentru forma din interior, de unul și mai mic, care să te ajute să decupezi ”găurelele” din gogoși.
După ce ai terminat de decupat, gogoșile se așează într-o tavă și se lasă la ”odihnit” pentru 20 de minute. Când timpul s-a scurs, gogoșile sunt gata de prăjit. Într-o oală încăpătoare, vei pune uleiul la încins și vei scufunda gogoșile. Acestea se prăjesc pe fiecare parte 1-2 minute.
La final, urmează cea mai frumoasă parte și anume, glazurarea lor. Ciocolata albă, ciocolata neagră și fondantul se topesc la bain-marie. Cât încă sunt calde, gogoșile se scufundă cu o singură parte în glazură. Opțional, poți presăra la final sprinkles colorat.