News

Secretul celui mai bun burger din lume. Se face acasă. Afla cum!

20.09.2018 | 22:01
Secretul celui mai bun burger din lume Se face acasa Afla cum

Burgerii nu sunt numai preferații copiilor, ci și al adulților. Chiar dacă uneori nu avem chef să mergem până în oraș pentru a-l cumpăra și poate am avea și stare de gătit, atunci trebuie să știm că ei se pot face și acasă! Află cum poti aduce unul dintre cele mai bune lucruri de pe pământ pe masa ta.

Modul în care se servește chifteaua de carne în interiorul chiflei a apărut de la imigranții din Hamburg, care au ajuns în SUA la un moment dat. Așa că, în secolul al XIX-lea au intrat pe piață bucățile de carne, mai întâi de vită, alături de bucata de pâine.

America este considerat lăcașul mâncărurilor tip fast-food, unde intră și burger-ul, deci de acolo luam rețeta. Și nu numai din America, din auzite, ci de la unul dintre cei mai buni bucătari din lume, Jamie Oliver.

Cel mai bun burger din lume are secretul lui. Iată rețeta lui Jamie Oliver

Pentru rețeta de burger avem nevoie de carne porc cu vită, bacon, condimente, ceapă, chifle, castraveți murați, salată, dar mai bine uite rețeta exactă și gramajele mai jos:

500 de gr de carne tocată, amestec de porc și vită
6 felii bacon
sare
piper
ketchup dulce
muștar dulce
2 cepe roșii mari
6 felii de guada, emmentaler sau orice tip de cașcaval dorește fiecare
6 chifle, în care va sta burger-ul
maioneză
3-4 castraveți
8-10 frunze de salată verde sau iceberg

Mod de preparare:

Amestecul de carne de vită cu cel de porc se pune într-un bol, iar peste ele se pun condimentele: lingurița de sare, cea de piper, de muștar și de ketchup. După ce amestecăm bine carnea împreună cu condimentele, se formează chiftelele propriu-zise de carne, care se lasă puțin timp la frigider, până pregătim ce mai avem nevoie.

Tăiem ceapa rondele si o amestecăm cu un praf de sare, pentru a o îndulci si a o inmuia, puțin piper și o linguriță de oțet alb de vin. După ce am terminat treaba cu ceapa, trecem la salată. Luam cele 8 sau 10 frunze de salată pe care le tăiem sau rupem, peste care adăugăm maioneză.

Cum această operațiune a fost terminată, trecem la castraveții murați. Îi tăiem și pe aceștia în rondele, o dată cu chiflele, ca mai apoi să punem la prăjit feliile de bacon. Le lăsăm pe ambele părți și pe scoatem. Pentru a termina operațiunea, luam chiflele, le prăjim 2 minute pe fiecare parte și le ungem cu muștar. După ce am făcut acțiunea asta, putem să montăm burger-ul.