Life

Secretul celui mai bun mujdei de usturoi. Ingredientul care nu trebuie sa lipsească din reţetă

26.05.2020 | 20:50
Secretul celui mai bun mujdei de usturoi Ingredientul care nu trebuie sa lipseasca din reteta
Secretul celui mai bun mujdei de usturoi. Ingredientul care nu trebuie sa lipsească din reţetă
ADVERTISEMENT

Secretul celui mai bun mujdei de usturoi este smântâna, un ingredient ce nu trebuie să lipsească din compoziție. Fanatik vă prezintă o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, care poate fi folosită la orice tip de friptură sau legume.

Smântâna, secretul celui mai bun mujdei de usturoi

Mujdeiul de usturoi este bun în orice combinație, chiar și preparat după rețeta clasică. Însă, dacă vrei un gust special și ai mai mult timp la dispoziție, rețeta cu smântână sau iaurt este, de departe, cea mai gustoasă.

ADVERTISEMENT

Pentru a-l prepara, avem nevoie de pastă de usturoi și  250 ml smântână fermentată sau iaurt gras.

Cum se prepară

Pasta de usturoi se prepară după metoda clasică. Se curăță usturoiul de coajă, se taie și se pisează cu sare până devine o pastă. Se adaugă ulei, câte puțin, amestecând bine până se încorporează întreaga cantitate. Amestecul va căpăta un aspect cremos, de culoare albă.

ADVERTISEMENT

La preparatul rezultat se adaugă smântână sau iaurtul, după preferințe, amestecând ușor, până se încorporează  complet. Este perfect langă niște cartofi fierți, cu sau fără coajă, sau ardei copți.

Este o varianta ușor modificată a mujdeiului clasic.

Mujdei de usturoi cu verdeață

La pasta de usturoi preparată se adaugă frunzele de la o legătură de verdeață: pătrunjel, mărar, busuioc sau chiar leurdă, și 2 – 3 linguri ulei de măsline extravirgin.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare

Frunzele se pun în cuva blenderului vertical cu două, trei linguri de ulei și se mixează până se mărunțesc. Acest amestec se încorporează cu o lingură de pastă de usturoi, amestecând continuu până la omogenizare completă.

 

 

 

Usturoi Sare Ulei Apă minerală Zeamă de lămâie

 

Într-un bol, pisăm usturoiul pe care l-am curăţat înainte. Adăugăm un praf de sare şi amestecăm. Treptat, punem câte puţin ulei. Din când în când, adăugăm un strop de apă minerală şi continuăm să amestecăm. Aproape de final, pentru a nu fi greţos, adăugăm puţină zeamă de lămâie.

ADVERTISEMENT