Life

Secretul clătitelor de post pufoase. Ce făină trebuie să folosești, de fapt

Ce tip de făină trebuie să folosești dacă vrei să faci clătite de post. Vei obține un aluat perfect și vei folosi acest truc de fiecare dată.
13.03.2025 | 08:46
Secretul clatitelor de post pufoase Ce faina trebuie sa folosesti de fapt
Cum să faci cele mai bune clătite de post. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă ții post, nu trebuie să renunți neapărat la preparatele care îți plac. Poți pregăti clătite de post delicioase și pufoase, dacă ții cont de un detaliu important atunci când alegi ingredientele.

Ce făină să folosești pentru a obține cele mai bune clătite de post

Dacă ții Postul Paștelui, dar îți e poftă de o porție generoasă de clătite, nu trebuie să te abții până la sărbători. Poți să te bucuri de un desert savuros chiar și în această perioadă, fără ouă sau lapte.

ADVERTISEMENT

Secretul nu stă în ingredientele de origine animală, ci în alegerea făinii potrivite, care face toată diferența în textură și elasticitate. Când pregătești clătite de post, alege cu încredere făină de tip 000 sau 650.

Aceste tipuri au un conținut optim de gluten, suficient cât să obții un aluat omogen, ușor de întins și de lucrat în tigaie. Așa eviți clătitele care se rup sau se lipesc și te bucuri de un desert reușit, chiar și fără ingrediente clasice.

ADVERTISEMENT

Pentru un aluat mai fin și mai moale, poți adăuga puțin ulei în compoziție. E recomandat să lași amestecul deoparte timp de 20–30 de minute înainte de coacere, ca ingredientele să se așeze și aluatul să devină mai ușor de lucrat.

Ce să folosești dacă nu mănânci gluten

Dacă îți dorești o variantă mai nutritivă de clătite de post, poți opta pentru făină integrală. Aceasta oferă un gust mai bogat și o textură ușor mai densă, fiind ideală pentru un desert sățios.

ADVERTISEMENT

Pentru un aluat mai elastic și mai ușor de întins, făina integrală se poate combina cu făină albă de grâu, astfel încât să obții echilibrul perfect între savoare și consistență. În cazul în care eviți glutenul, o alternativă bună este făina de ovăz, amestecată cu puțin amidon pentru a lega mai bine compoziția.

ADVERTISEMENT

Iar dacă vrei să te inspiri din rețetele franțuzești, poți încerca făina de hrișcă, cunoscută pentru aroma sa discretă de nucă și textura aparte pe care o oferă clătitelor, notează romaniatv.net.