News

Secretul din familia tatălui care și-a înecat copiii, în Bacău. Primarul comunei Pâncești, despre legătura cu sinucigașa de la Timișoara: ”Poate l-a influențat”

Bărbatul din județul Bacău, bănuit că și-a aruncat copiii în apele barajului Berești, nu era cunoscut ca având probleme psihice și ar fi acționat pe fondul unei crize de gelozie, spune primarul comunei Pâncești.
09.05.2022 | 17:34
Secretul din familia tatalui care sia inecat copiii in Bacau Primarul comunei Pancesti despre legatura cu sinucigasa de la Timisoara Poate la influentat
Vișinel Grădinaru, primarul din Pâncești, a discutat cu Fanatik despre cazul bărbatului care și-a aruncat copiii în apele barajului Berești / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Bărbatul de 30 de ani care și-ar fi ucis copiii, aruncându-i în apele barajului Berești, jud. Bacău, avea un comportament ”normal”, conform primarului comunei Pâncești. Vișinel Grădinaru este un apropiat al familiei lui Marian Florea, a fost coleg de clasă cu socrul bărbatului și spune că a stat de vorbă cu acesta cu doar o zi înainte de tragedie, fără ca omul să-i fi lăsat impresia că are o problemă gravă.

Vișinel Grădinaru, primar Pâncești: ”Ei s-au certat cu o seară înainte”

”Nu era un caz monitorizat de noi, cu vreo depresie severă sau cu ceva asemănător. Dânsul se comporta ca un om normal, lucra la SC Servrut, la o unitate de construcții de drumuri și poduri. Săptămâna trecută am discutat de 2-3 ori cu el, în poarta casei. Eu îl cunosc bine pe el și nu a manifestat un comportament depresiv.

ADVERTISEMENT

Ei (Marian și soția lui, n.r.) s-au certat cu o seară înainte. Eu, sâmbătă, am trecut prin sat și am vorbit cu el, că a făcut o cerere la noi să tragă apa. N-am vorbit cu soția lui atunci, că n-am văzut-o. N-a zis nimic. Și ieri dimineață m-a sunat mama lui”, a dezvăluit Vișinel Grădinaru pentru FANATIK.

Bărbatul a amenințat că se sinucide împreună cu cei mici

Vecinii și apropiații familiei Florea nu-și pot explica gestul bărbatului, care, duminică la prânz, și-a luat copiii de acasă și i-a aruncat în canalul de aducțiune al barajului de la Răcăciuni. Băiețelul avea 4 ani iar fetița avea doar 5 luni. Un al treilea copil, în vârstă de 6 ani, ar fi reușit să scape după ce a fugit cu bicicleta la bunici.

ADVERTISEMENT

Lucica (23 de ani), mama copiilor, a apelat numărul de urgență 112, reclamând că, după o ceartă, soțul ei a luat copiii și a amenințat că se va sinucide împreună cu aceștia. Polițiștii au ajuns la fața locului la ora 13:26, însă copiii erau deja morți.

Femeia ar fi fost acuzată că are o relație cu propriul cumnat

Se pare că bărbatul ar fi acționat sub impulsul unei crize de gelozie. Vecini ai familiei din comuna Pâncești au dezvăluit pentru FANATIK faptul că bărbatul o acuza pe femeie că îl înșală chiar cu propriul frate.

ADVERTISEMENT

”Au fost niște discuții în sensul ăsta, dar nu sunt probe. A fost o criză de gelozie extremă. Aveau o discuție că pleacă…

Până ieri n-am aflat, dacă știam înainte poate încercam o mediere, găseam o soluție. Ea lua copiii, nu se ajungea aici. El putea să facă ce vrea cu viața lui, dar lasă copiii în pace. Dar nu s-a știut.

ADVERTISEMENT

Ieri dimineață m-a sunat mama lui, bunica copiilor mici înecați, cu o jumătate de oră înainte sau în timpul în care s-a întâmplat evenimentul tragic”, a mai dezvăluit primarul de la Pâncești pentru FANATIK.

Mediatizarea cazului sinucigașei de la Timișoara l-ar fi influențat pe tatăl copiilor

Edilul susține că omul nu era coleric și că nu a creat niciodată conflicte cu vecinii. De asemenea, el nu știe ca acesta să se fi aflat sub tratament pentru depresie. Totuși, primarul ia în calcul varianta ca acesta să se fi inspirat din cazul de săptămâna trecută, în care o femeie din Timișoara și-a pus capăt zilelor, aruncându-se de la etajul 10 împreună cu cei doi copii. ”Mediatizarea excesivă a acestor cazuri, cum a fost cel de la Timișoara, poate duce la astfel de tragedii. Poate l-a influențat și asta. Cred că ar trebui să se pună mai mult accent pe prevenirea unor asemenea evenimente”, mai spune Vișinel Grădinaru.

Până la ora redactării acestui articol, bărbatul din Bacău nu fusese găsit. Nimeni nu știe nimic despre el, dacă este viu sau și-a pus capăt zilelor. Nici măcar părinții acestuia nu au primit vreo veste de la el.

Nici părinții nu mai știu nimic de soarta bărbatului

”Nu știm nimic, să-l fi găsit, nici părinții nu știu nimic, dacă e înecat sau fugit. Tot s-a discutat că fugea unul pe deal, e fals. Eu am tot întrebat, nimeni nu a văzut direct”, a mai spus primarul Vișinel Grădinaru.

Căutările, în cazul bărbatului, au început de duminică și au continuat în această dimineață, fără rezultat. Una din ipotezele luate în calcul de anchetatori este că acesta și-a pus capăt zilelor, în apele barajului Berești.

În acest timp, Parchetul de pa lângă Tribunalul Bacău a început urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii de omor calificat, în forma violenței în familie.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ROMÂNIA, la JOCURILE OLIMPICE de la Paris. LISTA COMPLETĂ a SPORTIVILOR
ROMÂNIA, la JOCURILE OLIMPICE de la Paris. LISTA COMPLETĂ a SPORTIVILOR
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
Facilități sporite pentru cei care au cont bancar. Noile măsuri devin obligatorii
Facilități sporite pentru cei care au cont bancar. Noile măsuri devin obligatorii
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului....
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului. Un actor iubit de o țară întreagă s-a stins la doar 46 de ani!
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de...
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de ani mai mică: „Şi-ar fi dorit să fiu iubita lui secretă”