Sport

Secretul din spatele celor 7 victorii consecutive reușite de FCSB. Ce face Edi Iordănescu la antrenamente? Exclusiv

Edi Iordănescu a ajuns cu FCSB la 7 victorii consecutive în campionat. Performanța ține de metoda de antrenament impusă de tehnician.
05.11.2021 | 13:26
Secretul din spatele celor 7 victorii consecutive reusite de FCSB Ce face Edi Iordanescu la antrenamente Exclusiv
Secretul din spatele celor 7 victorii consecutive ale FCSB. Ce face Edi Iordănescu la antrenamente. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a reușit să ducă pe FCSB pe locul 2, după 7 victorii consecutive în Liga 1 Casa Pariurilor: 6-0 cu Dinamo (a), 1-0 cu FC U Craiova 1948 (d), 3-2 cu Academica Clinceni (a), 1-0 cu Chindia Târgoviște (d), 3-0 cu CS Mioveni (a), 2-1 cu FC Argeș (a) și 1-0 în restanța cu Farul Constanța (d) din etapa 13.

Serie maximală venită după o cumpănă în care a stat scaunul său, în urma unei serii, mai mici, de rezultate negative înlănțuite, două înfrângeri (0-1 cu Rapid pe „Arena Națională” și, mai ales, 1-4 cu CFR Cluj în Gruia), despărțite de un egal chinuit (1-1 cu Sepsi pe „Arena Națională”).

ADVERTISEMENT

Secretul din spatele celor 7 victorii consecutive reușite de FCSB. Ce face Edi Iordănescu la antrenamente

Serie meritorie nu doar ca eficiență, ci și prin prisma crizei de efectiv prin care a trecut FCSB, decimată de recrudescența pandemiei de COVID-19, din cauza căreia a fost eliminată din Cupa României fără să poată joaca, neavând, efectiv, cu cine, împotriva lui FC Voluntari în optimile de finală.

Mihai Stoica declara atunci că „avem 17 pozitivi la prima echipă, 8 jucători și 9 membri ai staff-ului, 6 jucători la Academie și urmează să vedem ce mai spun testele. Cei 6 de la echipa a doua nu sunt pe liste. Am avut 13 jucători la meciul cu Mioveni”.

ADVERTISEMENT

Valului de indisponibili infectați cu coronavirusul SAR-CoV-2 și izolați i s-au adăugat și accidentații, despre care același MM Stoica anunța că „Panțîru revine în 2022, Coman în decembrie, Miron nu va juca trei săptămâni”. Florin Tănase s-a reaccidentat, s-a refăcut, Octavian Popescu s-a accidentat și el, s-a refăcut… Asta are, asta n-are, alba-neagra cu disponibilitatea jucătorilor de a intra pe teren, oricât de nepotrivită vi s-ar părea comparația.

Per total Edi Iordănescu a avut zile negre și nopți albe din cauza imposibilității acute de face o echipă cu care să se prezinte la joc. Și atunci, în aceste condiții la limita „supraviețuirii” în competiție, cum a reușit tehnicianul FCSB-ului să obțină 7 victorii consecutive în Liga 1 Casa Pariurilor?

ADVERTISEMENT

Atmosferă „spartană” la antrenamente: nimeni nu vorbește, nimeni nu crâcnește, nimeni nu râde

Secretul, dacă poate fi numit așa, vine de la antrenamentele din Berceni. Din antrenamente. Edi Iordănescu a instituit o atmosferă spartană în pregătire, adaptare liberă a proverbului românesc „Întâi munca și-apoi distracția”.

Concret, conform surselor FANATIK, antrenorul FCSB-ului pune presiune pe jucători să păstreze o disciplină strictă, nimeni nu are voie să vorbească sau să râdă.

ADVERTISEMENT

…Și asta este valabil pentru toți cei prezenți la ședințele de pregătire, inclusiv cei care asigură tot ce trebuie în jurul echipei. Iar jucătorii, deși la prima impresie, cunoscându-le mentalitatea „mioritică”, ar fi fost de presupus că vor „cârcoti”, au răspuns pozitiv seriozității impuse de Edi Iordănescu și se implică sută la sută în pregătire.

Ceea ce spune Florin Tănase, căpitanul lui FCSB, despre Edi Iordănescu, despre antrenamentele echipei confirmă starea de fapt și de spirit din baza sportivă din Berceni.

„Am trecut printr-o perioadă foarte grea, încă nu ne-am revenit sută la sută, dar ușor, ușor, cu meciuri, pentru că numai așa poți să îți recapeți forma. Lucrăm foarte bine la antrenament, cu multă seriozitate, fără vorbă, de vorbit vorbim foarte mult la analiza jocului, analizăm ce am făcut, Mister ne explică foarte clar unde greșim și rezultatul este această serie de victorii” – Florin Tănase

În ultima etapă a turului, FCSB va juca pe teren propriu, pe „Arena Națională”, cu FC Voluntari (locul 5), duminică seară, de la ora 21:30.

  • „Suntem într-o perioadă bună, în ciuda barierelor pe care le-am avut, cu accidentările, cu COVID-ul. Din punctul meu de vedere, există chimie între mine și băieți” – Edi Iordănescu
  • „Secretul este munca. Muncim și încercăm să fim mai responsabili, mai maturi, mai puțin copii în gândire și mai cu mai puține greșeli decât în trecut. Talent a fost întotdeauna aici” – Edi Iordănescu
  • „Patronul are dreptul la opinie și pentru mine e foarte importantă, fiți siguri că noi comunicăm. Tot timpul e informat de mine direct sau de MM și știe tot ce pregătim” – Edi Iordănescu
  • „Ceea ce am observat e că, probabil, unii dintre jucători nu erau conștienți de potențialul pe care-l au și de valoarea pe care o au. Cred că acolo e marea schimbare, să-și dea seama că pot cu adevărat să fie campioni. Cu siguranță, Edi Iordănescu are o mare parte din merit în ceea ce privește reacția echipei. Încet, încet, se vede plusul. Încă nu suntem la potențial maxim” – Claudiu Keșeru
  • +14 este golaverajul lui FCSB în cele 7 victorii consecutive din campionat, 17 goluri marcate și numai 3 primite. Plusul a fost substanțial „ajutat” de „setul” 6-0 administrat eternei rivale aflate acum la reanimare, Dinamo. Cea mai netă victorie din toate șapte

  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 1,61 este cota pentru „PSFX”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT