Life

Secretul din viața amoroasă a lui Ion Dolănescu. De ce nu s-a putut însura cu Maria Ciobanu

Detalii inedite despre relația lui Ion Dolănescu și a Marinei Ciobanu ies la iveală, la 13 ani de la moartea artistului. De ce nu au putut să-și oficializeze relația, în ciuda faptului că au făcut nuntă în 1971?
05.08.2022 | 12:08
Secretul din viata amoroasa a lui Ion Dolanescu De ce nu sa putut insura cu Maria Ciobanu
Ion Dolănescu nu s-a căsătorit niciodată cu Maria Ciobanu. regretatul artist a fost căsătorit o singură dată, cu solista Iustina Băluțeanu, pentru buletin de București. Sursa foto: Facebook/arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Ion Dolănescu a trăit o poveste de dragoste cu năbădăi cu Maria Ciobanu, mama primului său băiat, Ionuț Dolănescu. Cei doi s-au cunoscut când erau căsătoriți cu altcineva, iar celebrul cântăreț de muzică populară nu a luat-o de soție, cu acte, pe “Ciocârlia” muzicii populare românești. Când a cunoscut-o pe Maria Ciobanu, artistul era căsătorit cu o femeie mai mare decât el cu 20 de ani, de care nu a divorțat niciodată.

Ion Dolănescu nu a putut să se însoare legal cu Maria Ciobanu! S-a aflat secretul regretatului cântăreț

Ion Dolănescu a păstrat cu sfințenie un mare secret: nu ar fi divorțat niciodată de Iustina Băluțeanu, artistă cu care s-a căsătorit pentru a beneficia de buletin de București.

ADVERTISEMENT

În perioada comunistă era un privilegiu pentru o persoană care locuia în afara Bucureștiului să obțină buletin în capitala României. Soția lui Ion Dolănescu a murit în 1981, regretatul artist a rămas văduv și nu s-a mai recăsătorit niciodată.

Cu Maria Ciobanu s-a cununat religios în 1971, într-o perioadă când fiecare era căsătorit cu altcineva. Fiul cel mic al artistului, Dragoș Dolănescu, fost deputat în Costa Rica, susține că tatăl său a avut doar cuvinte de laudă la adresa solistei Băluțeanu, ce care i-a făcut buletin de București.

ADVERTISEMENT

”Tata a rămas văduv. Eu nu mai știu exact când a murit Iustina Băluțeanu, dar tata întotdeauna a vorbit foarte frumos de ea. L-a ajutat mult de tot. Spunea că e o doamnă. S-a căsătorit cu ea pentru buletinul de București. În acea perioadă, în comunism, buletinul de București se obținea greu pentru cei care veneau din afara lui. Tata nu a divorțat de Iustina, care era mai mare ca el cu 20 de ani”, a declarat, pentru FANATIK, Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu.

Dragoș Dolănescu: ”Tata era căsătorit cu Iustina, iar Maria era căsătorită cu tatăl Cameliei”

Dragoș Dolănescu a mai povestit că tatăl său, regretatul cântăreț Ion Dolănescu, care a murit în martie 2009, a făcut o nuntă de pomină cu Maria Ciobanu, în anul 1971. Asta, în timp ce fiecare era căsătorit cu altă persoană. El – cu Iustina Băluțeanu, ea – cu Ionuț Burnea. Dacă Maria Ciobanu a divorțat de fluierașul Burnea, iar în prezent este căsătorită cu Mircea Câmpeanu, fost baschetbalist și fost soț al Ilenei Sărăroiu, cu care este împreună de patru decenii, Ion Dolănescu nu s-ar fi separat legal de Iustina Băluțeanu, pe parcursul vieții.

ADVERTISEMENT

”El nu a putut să se căsătorească cu Maria Ciobanu, atunci când au făcut nuntă. Tata era căsătorit cu Iustina, iar Maria era căsătorită cu tatăl Cameliei, cel de-al doilea copil al domniei sale. Și tot de aceea, Ionuț când s-a născut avea numele de Burnea. Ionuț Burnea, nu Dolănescu. Și tatăl meu a trebuit să-l dea în judecată pe fluierașul Burnea de la Ansamblul Ciocârlia, ca Ionuț să îi poată purta numele”, a declarat Dragoș Dolănescu, pentru FANATIK.

Dragoș Dolănescu: “Tata a plecat singur în lume. A dormit pe o bancă în Cișmigiu, timp de trei zile”

Dragoș Dolănescu spune că tatăl său a plecat din Pierșinari, locul în care s-a născut, singur, fără bani, doar cu cântecele lui. Avea un caiețel cu 178 de cântece, multe din ele compuse de el de când era mic.

ADVERTISEMENT

”Tata a plecat singur în lume. Singura lui avere era un caiețel cu 178 de câncete. Nu avea bani și a dormit pe o bancă în Cișmigiu, timp de trei zile. Norocul lui că nu l-a prins poliția, că îl trimitea la Perșinari. În timpul ala, dacă te prindea la București, te băgau la pușcărie și te trimiteau acasă. Așa era nebunia pe timpul lui Nea Nicu. Parcă nu erai tot din România.

El avea niște numere de telefon și adrese, dar oamenii aceia, la care venise să stea, nu erau în București. Și nu avea pe nimeni altcineva să îl ajute. Și nu avea nici bani. Nimeni nu știa cine era el, copil de la țară, de la o familie de țărani. Avea doar cântecele lui cu el și dorința de a cânta”, a mai relatat Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al regretatului cântăreț de muzică populară, care este stabilit de ani buni în Costa Rica, țara mamei sale, Margarita Valenciano.

Ion Dolănescu a iubit cu patimă mai multe femei

În afară de soția lui, Iustina Băluțeanu, Ion Dolănescu s-a iubit cu Maria Ciobanu, alături de care a alcătuit cu cuplu frumos și pe scenă. Maria Ciobanu i l-a dăruit pe Ionuț, rodul dragostei lor. La scurt timp, după ce s-a despărțit de Maria Ciobanu, Ion Dolănescu a cucerit o femeie din Costa Rica, studentă la Medicină, în Cluj.

Pentru Ion Dolănescu, Margarita s-a transferat în București și a absolvit Facultatea de Medicină aici. Aceasta i-a dăruit cel de-al doilea băiat, pe Dragoș Dolănescu.

Despre ea, Dolănescu povestea că s-a luptat ca o leoaică pentru copilul ei. Cum artistul îl obținuse în instanță pe Ionuț, Margaritei i-a fost teamă să nu pățească la fel și l-a trimis pe fiul ei, pe atunci bebeluș, cu o pereche de tineri, cu ajutorul unui pașaport fals, în Costa Rica.

În anii 1980, Ion Dolănescu ar fi avut o idilă și cu “Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci.

Nadia si ion
Nadia Comăneci și Ion Dolănescu, într-o emisiune la TVR 1.Sursa foto: TVR.
ADVERTISEMENT