Fotbal intern

Secretul celui care a bătut Dinamo: “Nu stau acasă şi nu beau lapte!”

Artem Milevski a fost omul partidei cu Dinamo, după ce a reuşit un gol şi o pasă decisivă. Atacantul îşi doreşte să continue pe aceeaşi linie şi să ajute Concordia să rămînă în Liga...
11.03.2016 | 00:03
Secretul celui care a batut Dinamo Nu stau acasa si nu beau lapte

Artem Milevski a fost omul partidei cu Dinamo, după ce a reuşit un gol şi o pasă decisivă. Atacantul îşi doreşte să continue pe aceeaşi linie şi să ajute Concordia să rămînă în Liga 1. Jucătorul ucrainean a mai precizat că nu trebuie să intereseze pe nimeni cu ce îşi ocupă el timpul liber.

…despre cum a ajuns la Concordia

“Agentul meu m-a sunat şi mi-a spus despre Chiajna. Am înţeles că m-au vrut şi preşedintele, şi antrenorul, iar echipa nu e rea. Am venit să joc fotbal şi să ajut clubul. Pentru mine e un nou pas în carieră, e foarte interesant. Sper să dau cît mai multe goluri şi pase decisive, pentru asta am venit aici. Şi să ajut Chiajna să se salveze de la retrogradare”

…despre România

“Pentru mine a fost o surpriză mare cînd am ajuns aici şi am văzut că România e o ţară atît de mare. Nu-mi vine să cred! 25 de milioane de locuitori… Credeam că e o ţară de dimensiunea Croaţiei, dar e mult mai mare. A fost o surpriză uriaşă pentru mine. Şi Bucureştiul e un oraş foarte frumos. Clădiri foarte vechi alături de unele moderne, aduce un pic cu Kiev. Sînt multe locuri interesante, aşa că mă simt foarte bine. Sînt aici deja de o lună şi îmi place totul, credeţi-mă. Echipa, preşedintele, antrenorul, totul e ok. Mă bucur că am venit”

…despre ce l-a surprins în România

“M-a uimit faptul că sînt atît de multe televiziuni de sport. Se vorbeşte atît de mult despre fotbal… Non-stop. În fiecare zi discuţii, discuţii, discuţii. Sînt multe emisiuni de fotbal, e ca în Germania, ca în Italia, ca la Sky Sport! Felicitări pentru acest lucru! Se face o atmosferă foarte bună în jurul fotbalului”

…despre Liga 1

“Am văzut c]teva partide la tv, cum a fost Steaua – Dinamo. La meciul de Cupă, Steaua a jucat cu echipa a doua, am înţeles, şi, în opinia mea, a fost mai bună dec]t Dinamo, a avut mai multe ocazii. Mi-a plăcut de acest tip, numărul 10 de la Steaua, Stanciu. E tînăr şi cred că poate ajunge un jucător mare. De asemenea îi ştiu pe Marica şi Mutu, ei sînt deja legende. Mi-a mai plăcut Palic, de la Dinamo, croatul, şi el e bun. Şi Gnohere, atacantul de culoare de la Dinamo, e foarte puternic, m-a impresionat”

…despre viitor

“Mă gîndesc serios să pot juca pentru Steaua sau Dinamo. Dacă voi da pase decisive, voi marca şi voi juca foarte bine, de ce nu?”

…despre Cernat şi Ghioane

“Cînd am început eu să joc fotbal, Cernat era mai mare decît mine, avea 20-21 de ani, era numărul 10 la Dinamo Kiev, avea un picior stîng incredibil. Şi vreau să-i transmit acum: <<Flo, te salut! Îmi aduc aminte de tine, eşti un tip grozav>>. De asemenea şi Tiberiu Ghioane, a fost un fel de copil minune la Kiev. Un jucător foarte interesant, vreau să-l salut şi pe el”

…despre Mircea Lucescu

“Îl admir foarte mult. Pentru că atunci cînd jucam împotriva lui în Şahtior – Dinamo Kiev, erau meciuri mari. Mircea e acum ca un bunic, merge aşa (se clatină ca să arate). Dar e o persoană foarte plăcută şi de fiecare dată cînd ne-am întîlnit ne-am salutat şi am vorbit, e un antrenor incredibil, o legendă”

…despre echipa naţională a României

“E foarte greu să joci împotriva jucătorilor români, sînt precum cei din Cehia, genul acesta de fotbalişti. Arţăgoşi, nu se lasă, te lovesc mereu, nu e simplu deloc cu ei. Ucraina este mai bună ca România. Pentru că avem jucători buni, o generaţie bună. O echipă puternică, îi avem pe Konoplianka, Yarmolenko. Iar în echipa voastră naţională de acum nu aveţi staruri. Dar e un grup puternic, dovadă că mergeţi şi voi la Euro”

…despre viaţa extrasportivă

“Legat de ce e în afara fotbalului, nimeni are dreptul să-ţi spună că trebuie doar să stai acasă, să bei lapte şi să mănînci. Nu. Dacă vrei, poţi să ieşi şi să-ţi petreci timpul cu prietenii, dar într-un mod inteligent”

Tags: