Fotbal international

Secretul formei fizice a lui Cristiano Ronaldo. Cum se menține în formă starul lui Juventus: pește, pui și cinci reprize de somn zilnic

10.01.2020 | 15:33
Secretul formei fizice perfecte a lui Cristiano Ronaldo. Cum se menține în formă starul lui Juventus
ADVERTISEMENT

În mai puțin de o lună de zile, Cristiano Ronaldo va împlini 35 de ani, o vârstă la care o bună parte dintre fotbaliști se pregătesc de retragere. Portughezul are însă un corp demn al unui tânăr de 24-25 de ani, care îi permite să evolueze cu succes la cel mai înalt nivel. Dieta și modul de viață stau la baza unui Cristiano Ronaldo posesor al unui fizic de invidiat.

Secretul formei fizice perfecte a lui Cristiano Ronaldo. Cum se menține în formă starul lui Juventus

Cristiano Ronaldo are o carieră perfectă, presărată cu succese la cel mai înalt nivel. În spatele formei sale stă însă un regim alimentar strict. Fotbalistul lui Juventus ia dieta în serios și urmează o rutină sănătoasă cu strictețe.

ADVERTISEMENT

Portughezul are numeroase trucuri și tehnici pentru a fi mereu în cea mai bună formă fizică. El mănâncă puțin și des: șase mese pe zi, la fiecare 3-4 ore, totul pentru a satisface cererea nutrițională ridicată pe care metabolismul sportivilor de mare performanță îl au.

Dieta lui Cristiano Ronaldo îl ajută să aibă o masă musculară de invidiat și o masă foarte mică de grăsimi. Pentru asta, lusitanul și-a angajat, încă din perioada petrecută la Real Madrid, un nutriționist care l-a urmat și la Juventus.

ADVERTISEMENT

Masa lui Cristiano Ronaldo: semințe integrale, fructe, pește și ”mâncarea magică” – puiul

În regimul alimentar al lui Cristiano Ronaldo găsim exclusiv produse bazate pe proteine ​​slabe, fibre, cereale, vitamine și săruri minerale. Din aceste categorii fac parte semințe integrale, fructele proaspete și produsele ​​cu un conținut slab în proteine precum peștele.

Peștele este un produs care nu lipsește din dieta starului portughez. De preferat proaspăt, dar nu spune nu nici conservelor. Cel mai mult îi place peștele precum bibanul de mare, dorada sau peștele spadă.

ADVERTISEMENT

La baza alimentației sănătoase a lui ”CR7” mai stau și salatele. Întotdeauna vom găsi multă salată în farfuria lui Ronaldo. Apoi, la micul dejun acesta consum brânză, șuncă, iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, avocado, fructe și pâine prăjită.

În ceea ce privește carnea de pui, aceasta este considerată unul dintre alimentele magice: bogată în proteine ​​și săracă în grăsimi.

ADVERTISEMENT

Un om normal doarme opt ore. Ronaldo doarme în reprize

După alimentație, Cristiano Ronaldo are și un strict regim de odihnă. Pentru portughez, recuperarea energiei e fundamentală pentru performanță. În acest sens, Cristiano Ronaldo își împarte orele de somn zilnic în cinci ”reprize” de câte 90 de minute.

La baza acestui obicei al starului lui Juventus stă o carte scrisă de profesorul Nick Littlehales intitulată ”Somnul: mitul celor 8 ore, puterea unei odihne scurte și a noului plan de a reîncărca corpul și mintea.”

Patrice Evra, recomandare pentru potențialii oaspeții ai lui Ronaldo: ”Spuneți NU unei invitații la el acasă”

Cristiano Ronaldo a fost un sportiv strict când vine vorba de dieta sa încă din perioada Manchester United. Unul dintre colegii săi de pe ”Old Trafford”, Patrice Evra, a declarat că nu recomandă nimănui să accepte o invitație la Ronaldo acasă.

”Nu recomand nimănui să accepte o invitație la Cristiano Ronaldo acasă. Băiatul e o mașină care niciodată nu se oprește din antrenament. Am mers o dată la el după o ședință de pregătire. Eram foarte obosit, însă pe masa lui am găsit doar salată și piept de pui. La băuturi am găsit doar apă.”

ADVERTISEMENT
Tags: