Gospodinele din Maramureș sunt cunoscute pentru talentul lor în bucătărie. Rețetele transmise din generație în generație sunt greu de reprodus și asta pentru că majoritatea ascund și câte un ingredient secret, cu greu dezvăluit persoanelor străină. Asta se întâmplă și în cazul supei, pe care o gătesc într-un mod aparte.
Odată ce ai gustat din preparatele care au ieșit din mâna maramureșencelor este imposibil să nu-ți dorești să le recreezi la tine acasă. Rețetele lor se remarcă prin gustul inconfundabil, dar și prin creativitate. Gospodinele reușesc combinații la care puțini s-ar gândi, dar care, în final, se dovedesc a fi extraordinare.
Unul dintre cele mai originale preparate originare din această regiune este supa cremă de porumb cu cașcaval. Rețeta reușește să transforme ingrediente banale într-un deliciu rafinat. Căci, îmbină porumbul dulce, cartofii fragezi și cașcavalul savuros pentru a obține o aromă perfect echilibrată.
Rezultatul este un preparat răcoritor, ce poate fi adaptat cu ușurință la preferințele fiecăruia, pentru că rețeta lasă loc creativității. Astfel, ingredientele de bază de care ai nevoie sunt: 400 g porumb dulce, preferabil congelat, 250 g cașcaval ras și 2 ouă.
Totodată, rețeta necesită 1-2 căței de usturoi, 200 g cartofi tăiați cuburi, două legături de pătrunjel proaspăt, jumătate de pachet de unt, un pahar de smântână, chimen, după gust, și supă de legume. Pentru servire îți trebuie o ceapă verde.
Primul pas este să pregătești supa clasică de legume. Pune la fiert morcov, țelină, păstârnac și, când sunt gata, strecoară lichidul pentru a-l folosi drept bază pentru supa cu porumb. Într-un alt vas, încăpător, topește untul și adaugă ceapa tocată fin, bulbii de ceapă verde și usturoiul zdrobit.
Lasă-le pe foc până se înmoaie, devin transparente și își eliberează aromele. Toarnă supa obținută anterior, condimentează cu chimen și mixează bine. Pune porumbul congelat și cartofii tăiați cuburi în oală. Lasă-le să fiarbă timp de aproximativ 15 minute, până când cartofii devin ușor de pătruns cu furculița.
Pune cartofii fierți și 200 de grame de porumb într-un bol și pasează-le până obții o pastă fină. Adaugă apoi cașcavalul ras și smântâna, amestecând până obții o textură cremoasă și omogenă.
Pune piureul în oală, peste supa rămasă, și amestecă. Lasă să fiarbă 4-5 minute, apoi ajustează consistența cu supă de legume, dacă e necesar. Potrivește gustul cu sare și piper și servește această supă cu porumb cât timp încă este fierbinte, cu ceapă verde și cașcaval ras, notează stirilekanald.ro.
Supa cu porumb din Maramureș merită încercată datorită echilibrului de arome, în care porumbul dulce și cașcavalul se combină perfect pentru a crea o consistență cremoasă și satisfăcătoare.
Este un preparat autentic, cu ingrediente simple, dar plin de savoare, care reflectă tradițiile și spiritul regiunii. Cu o gătire lentă și atenție la detalii, această supă oferă o experiență culinară deosebită, fiind ideală pentru o masă reconfortantă.