Life

Secretul gospodinelor din Moldova pentru cea mai bună tocăniță de pui. Ingredientul surprinzător care îi dă o savoare de neuitat

Gospodinele din Moldova au dezvăluit secretul pentru o tocăniță de pui delicioasă. Puțini s-ar fi gândit să adauge acest ingrediente.
03.03.2025 | 12:07
Secretul gospodinelor din Moldova pentru cea mai buna tocanita de pui Ingredientul surprinzator care ii da o savoare de neuitat
Ingredientul care transformă o banală tocăniță de pui într-un preparat extraordinar. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gospodinele din Moldova sunt cunoscute pentru talentul lor culinar și rețetele tradiționale pline de gust. Mulți vor să afle secretele lor, iar acestea nu au ezitat să împărtășească trucuri pentru a obține o tocăniță de pui delicioasă. Cu ingrediente simple, dar atent alese, oricine poate obține un preparat autentic, savuros.

Cum să faci cea mai bună tocăniță de pui

Tocănița de pui este un preparat delicios care ne poartă cu gândul la copilărie, dar în Moldova, aceasta se prepară într-un mod aparte. Secretele unei mese cu adevărat savuroase nu au fost dezvăluite de o gospodină, ci de bucătarul Florin Asandului, care a explicat pas cu pas cum se pregătește acest fel de mâncare.

ADVERTISEMENT

Este esențial să facem rost de toate ingredientele prima dată: 600 g piept de pui, tăiat bucăți, 400 g de ardei roșu, 300 g ceapă albă, 250 g sos de roșii, verdeață, un pic de brânză frământată și o lingură de smântână, care este ingredientul secret al acestei tocănițe delicioase.

„Este un preparat specific moldovenesc, este un preparat ușor datorită faptului că nu se folosește prăjeala, nu se folosește coacerea, ci doar o înnăbușire lină, ingredientele de obicei sunt toate bio, se folosește puiul de țară, se folosesc ardeii și ceapă de grădină, se folosește sosul natural”, a spus Florin Asandului.

ADVERTISEMENT

Carnea se pune în supa de pui și se lasă să fiarbă până începe să clocotească. „Având în vedere că pieptul de pui a început să clocotească, și-a schimbat culoarea, vom adăuga ardeiul roșu”, a menționat bucătarul.

Preparatul se servește cu mămăliguță

Ulterior se adaugă ceapa și se mai lasă 10 minute pe foc. „În momentul în care și ardeiul din interior începe să-și schimbe culoarea, în momentul respectiv vom adăuga și puțină verdeață astfel încât puiul va atrage mai multe arome din ingredientele care le avem în tigaie.

ADVERTISEMENT

Va scădea constant până când supa se va evapora din tigaie, în momentul respectiv vom adăuga sosul de roșii și totul va clocoti și va fierbe și în sosul de roșii, atunci se va lua aroma finală a acestui produs”, a explicat Florin Asandului.

ADVERTISEMENT

Această tocăniță de pui delicioasă este gata în mai puțin de 20 de minute și se servește cu mămăligă fierbinte, brânză de burduf și o lingură de smântână. „La urmă, peste sosul frumos așezat în farfurie se va picura puțină smântână, la mămăliguță se va adăuga un boț de brânză frământată iar totul va fi presărat cu verdeață proaspătă atât pentru aspect, gust și miros. Vă urăm poftă mare”, a terminat Florin Asandului, conform digi24.ro.