De curând, Regina Maria a Danemarcei a împlinit 53 de ani și rămâne un exemplu pentru multe femei în privința aspectului fizic. Ce mănâncă pentru a se menține în formă.
Regina Maria a Danemarcei este admirată pentru silueta suplă și aspectul fizic ce pare că sfidează vârsta, cu toate că a împlinit de curând 53 de ani. Pentru cei care vor să-i cunoască secretele, o nutrițonistă din Australia i-a analizat obiceiurile alimentare și s-a descoperit că, de ceva timp, urmează o dietă tipic daneză.
Jessica Spendlove a explicat pentru FEM că dieta nordică se bazează pe dovezi științifice, „care se aliniază perfect cu ceea ce știm că sprijină energia, sănătatea metabolică și longevitatea”.
„Se bazează pe alimente integrale, cât mai puțin procesate, precum legume de sezon, pește gras, leguminoase, cereale integrale și lactate fermentate – iar această combinație oferă o bază puternică pentru o energie susținută, claritate mentală și sănătatea sistemului digestiv.Este o dietă densă nutritiv, dar totodată flexibilă și plăcută”, a completat nutriționista.
Dieta urmată de Regina Maria a Danemarcei include peștele gras, bogat în Omega-3, esențial pentru sănătatea creierului și reducerea inflamației. „Nucile, semințele și legumele rădăcinoase furnizează fibre și carbohidrați cu eliberare lentă, care susțin un nivel stabil de energie pe parcursul zilei, iar cerealele integrale contribuie la sațietate și sănătatea intestinelor”, a spus nutriționista.
Dieta nordică se concentrează mai ales pe reducerea alimentelor ultra-procesate și a carbohidraților rafinați. Ceea ce o face complet diferită de altele este pâinea daneză din secară. „Cerealele integrale susțin stabilitatea glicemiei, sănătatea digestivă și reglarea apetitului – toate fiind esențiale pentru menținerea unei energii constante, a unei dispoziții bune și a performanței pe parcursul zilei, și pentru sprijinirea sănătății pe termen lung.
Ele conțin și fibre prebiotice care hrănesc bacteriile benefice din intestin. Secara, alături de orz și ovăz, oferă beneficii superioare datorită conținutului mai ridicat de fibre solubile și impactului asupra controlului glicemiei. Un consum mai mare de cereale integrale este asociat cu o greutate corporală mai sănătoasă și un risc redus de boli cronice”, a explicat Jessica, conform ziare.com.