Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Secretul lui Andrea Compagno, dezvăluit de Nicolae Dică: „Asta face în ziua meciului!” Video exclusiv

Andrea Compango (26 de ani) este transferul sezonului la FCSB. Italianul a marcat în remiza cu Anderlecht, scor 2-2, și a primit inclusiv laudele lui Nicolae Dică.
28.10.2022 | 20:10
Secretul lui Andrea Compagno dezvaluit de Nicolae Dica Asta face in ziua meciului Video exclusiv
Andrea Compagno l-a cucerit definitiv pe Nicolae dică, după golul cu Anderlecht: „N-am văzut în viața mea un jucător ca el”. FOTO: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Andrea Compango a marcat primul gol pentru FCSB în cupele europene. Italianul a egalat la unu în remiza cu Anderlecht, scor 2-2, din etapa a 5-a a grupei B din Conference League și a reușit să îl cucerească definitiv pe antrenorul Nicolae Dică.

Nicolae Dică, despre golgheterul din SuperLiga: „Compango e un profesionist cum nu am mai văzut. Ar ajuta echipa națională!”

Andrea Compango, golgheterul din SuperLiga, a ajuns la cota 7 pentru FCSB în acest sezon datorită golului de la Bruxelles. Transferul care l-a costat 1,5 milioane de euro pe Gigi Becali l-a impresionat până peste cap pe Dică.

ADVERTISEMENT

Antrenorul vicecampioanei României consideră că atacantul italian ar putea fi o soluție și pentru naționala României. Edi Iordănescu are deja sub comandă un „tricolor” naturalizat, portughezul Mario Camora, de la CFR Cluj.

„Compango e un profesionist cum nu am văzut ca el în ultimii 10-15 ani… Jucătorii tineri ar trebui să învețe de la el. În ziua meciului nu vorbește cu nimeni. Își face totul la vestiar ca un profesionist, încălzirea la vestiar și la antrenamente încearcă să reușească totul.

ADVERTISEMENT

Ar putea ajuta și echipa națională. Nu uitați că e un străin care s-a dus la Craiova și după un an de zile cei de acolo l-au pus căpitan. Cred că va da peste 20 de goluri în acest sezon”, a declarat Nicolae Dică, în exclusivitate pentru FANATIK, în cadrul primei ediții a emisiunii FANATIK SuperLiga.

Italianul, fericit după remiza de la Bruxelles

Datorită golurilor pe care le-a înscris și în perioada de la FC U Craiova 1948, Andrea Compagno este cel mai bun marcator al primei ligi. Vârful în vârstă de 26 de ani a marcat de 11 ori până acum în SuperLiga în meciurile jucate pentru olteni și FCSB.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă FCSB a pierdut orice șansă la calificarea în primăvara europeană, Compagno s-a arătat mulțumit la finalul partidei de pe „Lotto Stadium”, acolo unde echipa lui Dică a smuls un 2-2.

„Cred că am jucat foarte bine, împotriva unei echipe cu jucători care au jucat la cel mai înalt nivel. Era important, după două meciuri cu Silkeborg, să ridicăm capul și în Europa. Asta a fost, sunt fericit. Și cu West Ham, până în minutul 70, am jucat foarte bine. 

ADVERTISEMENT

Din păcate nu am scos punctele. Astăzi e un punct de moral, ne bucurăm. De mâine ne bucurăm pentru meciul din campionat care e foarte aproape. Asta a fost, era important să arătăm bine”, a declarat Andrea Compagno, la finalul meciului, pentru Pro TV.

ADVERTISEMENT