Care este secretul lui chef Joseph Hadad pentru cei mai gustoși cartofi prăjiți. Trebuie să faci un singur lucru înainte de a-i găti și vor ieși perfecți.
Dacă vrei să știi și tu care este secretul celor mai buni cartofi prăjiți, atunci trebuie să te inspiri de la chef Joseph Hadad. Acesta a dezvăluit cum se pot face chiar acasă cei mai buni cartofi prăjiți.
Este vorba despre faptul că înainte de a găti cartofii, aceștia trebuie să fie blanșați. Mai precis, trebuie să fierbem o oală de apă și să îi punem acolo timp de trei minute.
Când cele trei minute au trecut trebuie să luăm cartofii din apa fiartă. Apoi să-i punem în apă foarte rece, eventual și cu gheață pentru 10 minute. Cartofii trebuie să fie uscați după ce au trecut prin acest șoc de temperatură pentru a nu sări uleiul în tigaie.
Explicația lui chef Jospeh Hadad este simplă. Atunci când punem cartofii în apă fiartă, aceștia vor elimina din umiditate și la prăjire vor fi mult mai crocanți.
”Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece.
După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul personal.
Un alt lucru foarte important pe care trebuie să-l faci atunci când gătești cartofi prăjiți este să alegi bine soiul de cartofi. Este vorba despre un tip de cartofi care trebuie să nu se înmoaie la prăjire și să aibă o structură fermă.
Cei mai potriviți cartofi pentru a fi prăjiți sunt cei albi și galbeni. Un alt truc foarte important atunci când prăjești cartofii este să pui o cantitate suficientă de ulei pentru a fi acoperiți și să nu pui foarte mulți în tigaie deodată.