Sport

Secretul lui Liverpool pentru câștigarea ultimelor două trofee! Elevii lui Klopp, ajutați de savanți să devină experți la lovituri de departajare

Liverpool a câștigat în acest sezon Cupa Ligii și Cupa Angliei în fața lui Chelsea, de fiecare dată la loviturile de departajare, iar Jurgen Klopp a dezvăluit că există un secret pentru aceste reușite.
15.05.2022 | 17:41
Secretul lui Liverpool pentru castigarea ultimelor doua trofee Elevii lui Klopp ajutati de savanti sa devina experti la lovituri de departajare
Liverpool a câștigat în acest sezon Cupa Ligii și Cupa Angliei în fața lui Chelsea, de fiecare dată la loviturile de departajare, iar Jurgen Klopp a dezvăluit că există un secret pentru aceste reușite. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

”Cormoranii” au cucerit dramatic Cupa Angliei, 6-5 la penalty-uri cu Chelsea, după ce în urmă cu două luni și jumătate și-au adjudecat în același mod și Cupa Ligii și pot face cvadrupla dacă vor câştiga titlul în Premier League şi Champions League.

Liverpool are un secret prin care câștigă meciurile în care se ajunge la lovituri de departajare

Norocul a fost de partea lui Liverpool în ambele finale cu formația lui Thomas Tuchel, dar Jurgen Klopp nu este de acord și spune că există un secret pentru care formația sa a reușit să se impună de fiecare dată la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

”Lucrăm cu o companie – patru băieţi, se numesc Neuro11 – pe care i-am contactat acum doi ani, cred. Unul dintre ei este un neurosavant, un german, şi ne-a spus: ‘Putem să vă antrenăm la penalty-uri’.

Am întrebat: ‘Serios? Sunt interesat’. Au venit, am lucrat împreună şi acest trofeu este şi al lor, la fel Cupa Ligii”, a declarat managerul german al ”cormoranilor”, după cucerirea celui de-al doilea trofeu din acest sezon, conform L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Klopp își asumă ratarea lui Mane

Dar acest antrenament psihic nu l-a împiedicat pe Sadio Mane să rateze la loviturile de departajare după ce fundașul Cesar Azpilicueta făcuse la fel pentru Chelsea. Senegalezul a pierdut duelul cu compatriotul său, portarul Edouard Mendy, iar Jurgen Klopp crede că a avut un rol în acest eşec.

”Penalty-ul lui Sadio a fost cel puţin 50 la sută vina mea, pentru că trebuie să-i laşi pe băieţi să facă ce vor să facă, dar lui Sadio i-am spus: ‘Portarul te cunoaşte perfect, aşa că fă exact opusul a ceea ce ai de gând să faci’.

ADVERTISEMENT

De multe ori în viaţa mea mi-am dat seama că uneori e mai bine să-ţi ţii gura închisă! Ei bine, până la urmă am scăpat cu bine şi acest trofeu înseamnă mult pentru noi”, a spus tehnicianul german.

Probleme cu Salah și Van Dijk

Câștigarea Cupei Angliei a fost umbrită de accidentările suferite de starurile Mohamed Salah și Virgil van Dijk, mai ales că Liverpool mai are două meciuri importante în Premier League și finala Champions League cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Egipteanul a simțit o durere în zona inghinală și Jurgen Klopp a decis să-l schimbe din precauție în minutul 30, deși atacantul ar fi vrut să continue. Fundașul olandez a fost și el înlocuit după primele 90 de minute, din cauza unor ușoare probleme medicale.

ADVERTISEMENT
Tags: