Secretul lui Sorin Bontea pentru cea mai bună ciorbă de cartofi, exact ca în Oltenia. Are rețeta de la străbunica sa. Juratul emisiunii culinare MasterChef România a pregătit de multe ori această mâncare, însă niciodată nu a nimerit gustul copilăriei.
Trucul lui Sorin Bontea pentru cea mai savuroasă ciorbă de cartofi, precum în Oltenia. Cunoaște sfaturile de la străbunica sa. Vedeta de la Pro TV a dezvăluit că încearcă de multă vreme să găsească gustul perfect al acestui preparat culinar.
Fostul jurat de la Chefi la cuțite a recurs de această dată la rețeta pe care obișnuia să o facă ruda sa pentru membrii familiei sale, dar mai ales pentru copii. Bucătarul a subliniat că este un preparat care nu este greu de făcut.
„Eu mă chinui să fac această ciorbă de cartofi de când aveam 16-17 ani, adică în ce fel mă chinui, încerc să o fac și să aibă același gust, îmi aduc aminte gustul foarte bine. Niciodată nu mi-a ieșit ca cea făcută de străbunica mea.
Și sunt doar câteva ingrediente. Eu tot încerc, sper să îmi iasă la fel”, a spus Sorin Bontea în videoclipul de pe Youtube, unde a dezvăluit că secretul acestui fel de mâncare constă în călirea și înăbușirea cartofilor.
Vedeta de la Pro TV folosește pentru această ciorbă de cartofi: ceapă tocată, morcov ras, cartofi tăiați cuburi, zeamă de varză, ulei, roșii sau pastă de tomate, o legătură de mărar și un praf de sare, în funcție de gustul fiecărei persoane în parte.
Sorin Bontea a pregătit într-un timp relativ scurt ciorba de cartofi, după rețeta străbunicii sale. Prima oară a pus zeama de varză la fiert. Într-o oală încăpătoare a pus ulei la încins și apoi a adăugat ceapa tocată și a amestecat totul cu lingura de lemn.
Cheful a pus mai apoi morcovul și a călit bine legumele. Se pune și un strop de apă pentru a înăbuși ceapa și restul legumelor din oală. Apa trebuie să se evapore din vas. E foarte important să nu se ardă legumele din recipient.
Ulterior, bucătarul a pus cartofii care au fost spălați bine și tăiați cuburi. Sorin Bontea a călit cartofii puțin după ce a dat focul de la aragaz mai încet. A avut grijă să nu se lipsească și să nu se ardă. Când cartofii încep să se înmoaie pe margine e semn că trebuie să se adauge apa.
Apa trebuie să fie neapărat fierbinte. Lichidul trebuie doar să acopere cartofii din oală. Se adaugă roșiile și la sfârșit se pune zeama de varză care a fost fiarbă și se mai lasă pe aragaz pentru aproximativ 5 minute.
Zeama de varză este unul dintre ingredientele cele mai importante la ciorba de cartofi, susține Sorin Bontea. Preparatul culinar se servește cald, fiind decorat cu mărar tocat mărunt.