Secretul lui Sorin Bontea pentru tradiționalul salam de biscuți. Ingredientul folosit de juratul de la MasterChef. Gustul copilăriei este cel care nu va fi trecut cu vederea în preparatul bucătarului de la Pro TV.
Pontul lui Sorin Bontea pentru celebrul salam de biscuiți. Produsul care nu lipsește din rețeta juratului de la MasterChef. Cheful folosește foarte puține ingrediente, majoritatea găsindu-se deja în locuințele gospodinelor din România.
În compoziție adaugă 200 de grame de biscuți, 100 de grame de zahăr, 100 ml de lapte, 50 grame de unt de calitate și 20 de grame de cacao. De asemenea, vedeta mai folosește esență de rom și apă de trandafiri.
Bucătarul are și un secret la care apelează de fiecare dată. Mai exact, adaugă în desertul copilăriei o tabletă de ciocolată de aproximativ 120 de grame. Aceasta va oferi un gust mult mai plăcut și mai dulce preparatului.
„Pe vremea mea, desertul vedetă al întâlnirilor pe care le organizam pe acasă era fără doar și poate salamul de biscuți. M-am gândit să împărtășesc cu voi această rețetă. E simplă, rapidă și ușor de făcut.
Are și un secret: un gust intens de ciocolată. Așadar, #DesertulDeAcasă este de data asta salamul de biscuiți, cu un succes garantat la musafirii care vor veni în vizită!”, a dezvăluit Sorin Bontea pe contul de Facebook.
Sorin Bontea împărtășește adesea rețete cu cei care îl urmăresc pe social media. Juratul de la MasterChef România se numără printre bucătarii de la care gospodinele învață foarte multe trucuri, ponturi și secrete.
Pentru tradiționalul salam de biscuți vedeta de la Pro TV obișnuiește să rupă ciocolata în bucățele și apoi să o topească la bain-marie pentru circa 5 minute. Peste ciocolata topită se adaugă untul și se amestecă bine totul.
După ce s-au încorporat cele două ingrediente se lasă vasul deoparte pentru a se răci. Când untul este topit se pun și restul produselor, printre care se numără zahărul, apa de trandafiri și esența de rom. Se amestecă bine.
Se pune cacao peste și se mixează. Laptele se toarnă treptat, amestecându-se continuu. Amestecul se ia de pe aragaz și în momentul în care ciocolata s-a temperat puțin se pot pune biscuiții care se rup ușor, cu mâna.
Se amestecă compoziția foarte bine și apoi se toarnă pe o folie de plastic. Se rulează strâns și se securizează capetele să nu iasă compoziția, apoi se bagă salamul de biscuiți la frigider. Se lasă desertul la rece câteva ore până când se întărește.