Care este trucul prin care poți să păstrezi merele pe toată durata iernii și să le poți folosi pentru plăcinte, prăjituri sau alte preparate cu mere.
Merele pot fi ținute proaspete în primul rând dacă suntem foarte atenți la locul în care le vom depozita pe timpul iernii.
Nu numai că acesta trebuie să fie un loc curat, dar nu trebuie să existe posibilitatea de a se forma mucegai sau umezeală pentru că acestea vor strica merele.
Dar poate cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem atunci când încercăm să ne depozităm merele pe timp de iarnă este să nu le depozităm la grămadă.
Dacă ai pus merele în trecut într-o găleată în beci, spre exemplu, și ele s-au stricat pe parcursul iernii, acum vei afla și de ce.
Merele trebuie ținute separate unul de celălalt și nu trebuie să se ating între ele, așa că cel mai bine ar fi să pui merele pe un raft, la o distanță oarecare între fiecare fruct.
Dacă ai propriile mere din grădină, ar fi și păcat să nu profiți de ele pe tot parcursul sezonului rece!
Dacă depozităm merele la grămadă într-o cutie sau într-un alt recipient, ele se vor strica. Un lucru foarte important pentru ca merele noastre să țină toată iarna este să le depozităm într-o încăpere aerisită și ventilată.
Dacă vrei să știi care este una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii atunci când depozitează mere este că le așază lângă legume.
Este unul dintre cele mai dăunătoare lucruri ce pot determina ca merele să se strice.
Un alt lucru la care ar trebui să fim atenți pentru ca merele să se mențină proaspete și noi să putem face diverse rețete de prăjituri este ca temperatura să fie una între 0 și 5 grade Celsius.