Sport

Secretul pentru ca U Craiova să câștige Cupa României, dezvăluit de un fost idol al tribunelor: „Nu e loc de egoism”. Exclusiv

Ivan Martic a câștigat Cupa României cu Universitatea Craiova și are un mesaj pentru foștii săi colegi: „Nu e loc de egoism. Haideți, băieți, puteți să câștigați!”.
21.05.2021 | 21:16
Secretul pentru ca U Craiova sa castige Cupa Romaniei dezvaluit de un fost idol al tribunelor Nu e loc de egoism Exclusiv
ADVERTISEMENT

Ivan Martic a fost titular în finala de pe „Arena Națională” din urmă cu trei ani. Conduși de pe margine de italianul Devis Mangia, oltenii au cucerit Cupa în fața a 25.000 de suporteri, învingând-o pe Hermannstadt, scor 2-0.

Universitatea Craiova are șansa să își treacă un nou trofeu în palmares. „Alb-albaștrii” sunt favoriți la câștigarea Cupei României, deoarece în actul final vor da peste o echipă care a retrogradat în eșalonul secund, iar viitorul Astrei Giurgiu pare incert.

ADVERTISEMENT

Ivan Martic a câștigat Cupa României cu Universitatea Craiova, în 2018. Interviu exclusiv pentru FANATIK: „Nu e loc de egoism!”

După 25 de ani de așteptare, Universitatea Craiova a reușit în 2018 să pună mâna pe un trofeu. Evenimentul a reprezentat un motiv de sărbătoare pentru întreaga suflare alb-albastră. Peste 20.000 de olteni au luat cu asalt Capitala și au însuflețit „Arena Națională” la finala cu Hermannstadt.

Ivan Martic a fost unul dintre cei mai apreciați străini care au îmbrăcat tricoul Craiovei de la revenirea pe prima scenă și a fost titular în jocul din ultimul act al Cupei României în 2018. Actualul jucător al celor de la FC Sion a acceptat să acorde un interviu în exclusivitate pentru FANATIK:

ADVERTISEMENT

Ivan, perioada de la Universitatea Craiova a fost foarte frumoasă pentru tine. Ți-au rămas echipa, fani, orașul în inimă?

– Consider că Universitatea Craiova va avea mereu un loc special în inima mea. Mă gândesc cu plăcere la clipele petrecute la „Știința”.

ADVERTISEMENT

Spune-ne cum a fost la câștigarea Cupei României din 2018. Ai fost unul dintre titulari în meciul cu Hermannstadt. Cum a fost meciul cu o echipă de ligă secundă?

– Jocul cu Hermannstadt de acum trei ani a fost dificil. Nu e important împotriva cărei echipe joci. În Cupă este doar un joc și se poate întâmpla orice. Noi am am adus trofeul la Craiova și pentru că am sărbătorit în mare fel cu echipa și suporterii.

ADVERTISEMENT
Ivan Martic Cupa României
Ivan Martic, câștigător al campionatului și Cupei Croației, dar și triumfător cu Universitatea Craiova în Cupa României

La o zi distanță, mii de fani v-au așteptat în centru.

– A fost fantastic tot ce s-a întâmplat în ziua următoare în centrul orașului. Au fost 10.000 de oameni care ne-au așteptat și ne-au aplaudat.

Ai un mesaj înainte de finală pentru foștii tăi colegi de la Universitatea?

– Sper ca fiecare jucător de este acum la Universitatea Craiova să înțeleagă că acest trofeu este special pentru club și pentru fani. Ar fi a opta Cupa a României din istoria Științei. În final, echipa câștigă, nu e loc pentru egoism.

Ivan Martic, cu gândul la perioada de la Universitatea Craiova: „Fanii m-au făcut să simt ca acasă”

Îți lipsește ceva în mod special de la Craiova?

– Îmi lipsește atmosfera de la Craiova, cu siguranță. Îmi lipsesc și oamenii pe care i-am întâlnit, dar încă mai păstrăm legătura. De fapt, în special, mie îmi lipsește sentimentul că suporterii m-au făcut să mă simt ca acasă.

Te mai uiți la meciurile Universității?

– Încă mă uit la meciurile Universității Craiova. Am văzut toate meciurile din play-off.

În acest sezon, „Știința” a pierdut bătălia pentru campionat împotriva CFR-ului, dar oltenii au ajuns în finala Cupei României.

– Cred că au avut un ghinion în acest sezon, mai ales când l-au pierdut pe Elvir Koljic. Craiova joacă într-un mod diferit cu Elvir pe teren. Ceea ce cred este că echipa trebuie să învețe să joace fiecare meci cu aceeași ardoare de a câștiga, nu contează împotriva cui. Au arătat că au dorința aia în victoriile cu FCSB și CFR Cluj. Îmi doresc din tot sufletul să câștige Cupa României pentru fani și pentru acel oraș minunat.

Cum ești acum, la Sion?

– Pentru mine a fost sezon dificil, cu mai multe probleme din cauza acestui coronavirus. Cu siguranță, la anul va fi mai bine. La final, aș vrea să zic doar un singur lucru: Haideți, băieți, puteți să o faceți. Cu dragoste, Ivan!

„Am fost foarte impresionat de campionat, dar mai ales de clubul Universitatea Craiova. Acolo fanii erau incredibili, toți erau nebuni după fotbal. Nu am văzut niciodată atât de multă pasiune, nici măcar la Verona, e un mic Napoli acolo” – Ivan Martic

  • 74 de meciuri, 5 goluri și 7 pase decisive are Ivan Martic în tricoul Universității Craiova
  • 16 apariții în acest sezon a strâns fotbalistul de 30 de ani pentru Sion, în campionatul Elveției

  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 1,95 este cota pentru ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: