Fotbal intern

Secretul revenirii lui Olimpiu Moruțan înainte de FCSB-Dinamo. Şi-a angajat nutriționist personal trecut pe la Sporting Lisabona şi e super-fit. EXCLUSIV

30.09.2019 | 21:22
Secretul revenirii lui Olimpiu Morutan inainte de FCSBDinamo Sia angajat nutritionist personal trecut pe la Sporting Lisabona si e superfit EXCLUSIV

Olimpiu Moruțan, un jucător extrem de talentat, devine treptat o piesă tot mai importantă în angrenajul celor de la FCSB. Revenit după o accidentare care l-a ținut multe meciuri departe de gazon, jucătorul de 20 de ani are două goluri în ultimele două meciuri oficiale și se anunță un candidat la postul de titular în echipa lui Bogdan Vintilă. O soluție foarte bună chiar și pentru derby-ul FCSB-Dinamo, care se va disputa sâmbătă, 5 octombrie, pe Arena Națională.

Secretul revenirii lui Olimpiu Moruțan după o pauză de peste două luni

Primul episod al revenirii lui Moruțan a avut loc chiar la derby-ul din Bănie cu Universitatea Craiova. Tânărul mijlocaș a fost introdus pe teren de Bogdan Vintilă în minutul 72. Moruțan nu mai evoluase în Casa Pariurilor Liga 1 de pe 15 mai 2019. Atunci, jucătorul adus de FCSB de la FC Botoșani a prins ultimele 27 de minute ale meciului cu CFR Cluj, câștigat de vicecampioană cu 1-0. La Craiova a intrat destul de târziu tocmai din cauza pauzei lungi și a terenului prost de pe „Ion Oblemenco”.

Moruțan a ratat startul acestui sezon din pricina unei accidentări. Pe 4 iulie, într-un amical disputat de FCSB la Mioveni, mijlocașul roș-albastru a suferit o întindere la ligamentul genunchiului și a „sărit” peste debutul în campionat și în Europa League al vicecampioanei.

Secretul revenirii lui Olimpiu Moruțan
Secretul revenirii lui Olimpiu Moruțan. Sursa foto: sportpictures.eu

Atuurile transformării lui Moruțan: muncă la greu, nutriționist personal trecut pe la Sporting. Este cu un kilogram „sub” greutatea optimă!

Olimpiu Moruțan este un jucător foarte schimbat în ultima perioadă. Talentatul mijlocaș de 20 de ani impresariat de Florin Vulturar se pregătește exemplar pentru a reveni la forma carierei. În perioada de pauză, jucătorul adus de FCSB de la Botoșani a făcut modificări importante în programul său. Stătea cel puţin 4 ore în sala de forţă de luni până vineri. De asemenea, Moruțan și-a angajat un nutriționist care a lucrat la Sporting Lisabona, pe care îl plătește din propriul buzunar, iar efectele acestui program draconic s-au văzut deja. Este cu un kilogram sub greutatea optimă, având acum 69 de kilograme, se simte excelent și e super-fit, chiar colegii în vestiar lăudându-l pentru forma fizică.

Cotat la 900.000 de euro de site-ul Transfermarkt.com, Olimpiu Moruțan arată o formă de excepție în ultima perioadă la FCSB. După revenirea cu Craiova, Moruțan a jucat titular cu Metaloglobus în Cupa României și a avut nevoie de doar 14 minute pentru a marca. Apoi, mijlocașul și-a făcut simțită prezența pe tabelă și în Casa Pariurilor Liga 1. A fost introdus pe teren în minutul 46 cu Clinceni, iar cu nouă minute înainte de final a marcat un gol de finețe.

”Sunt fericit că am început să joc, încă trebuie să mai am răbdare cu condiția fizică. Sper să mai prind câteva minute şi după să fiu din ce în ce mai bine. Am încercat să joc pentru echipă, nu am jucat pentru mine. Am încercat să dau pase de gol, am şi reușit şi mă bucur pentru asta. A fost o perioadă foarte dificilă, nu mă așteptam nici eu. Era chiar ultimul amical înainte de campionat. O accidentare te face mai puternic şi te ambiționează”, a declarat Moruțan, după victoria din Cupa României.