Life

Secretul rușinos din viața lui Florin Piersic. S-a aflat abia acum, deși au trecut zeci de ani de când s-a întâmplat

Secretul rușinos al marelui actor Florin Piersic. A ieșit la iveală acum, după ce l-a umilit pe un bărbat care i-a întrerupt spectacolul.
01.06.2023 | 20:03
Secretul rusinos din viata lui Florin Piersic Sa aflat abia acum desi au trecut zeci de ani de cand sa intamplat
Secretul rușinos al lui Florin Piersic care a ieșit la iveală după scandalul de la Cluj. Sursa foto: Inquam/ Cristi Vescan
ADVERTISEMENT

Ce a ieșit la iveală după ce Florin Piersic a umilit un cerșetor la Cluj. Colegii de breaslă s-au revoltat, iar o actriță a scos la iveală un secret rușinos al actorului. Ce legătura avea cu Elena Ceaușescu.

Legătura dintre Elena Ceaușescu și Florin Piersic. Secretul rușinos care a ieșit la iveală acum

Secretul rușinos al marelui actor român a ieșit la iveală după ani întregi în care nimeni nu a știut. Mai exact, după ce Florin Piersic a umilit un cerșetor care i-a întrerupt spectacolul de la Cluj, colega de breaslă Iulia Popovoci s-a revoltat.

ADVERTISEMENT

Astfel, actrița a scos la iveală o telegramă admirativă pe care Florin Piersic i-a trimis-o Elenei Ceaușescu în timpul regimului comunist. Iulia Popovici a subliniat că acest lucru nu era, însă, obligatoriu și l-a pus la zid.

„Înțeleg că marele actor Florin Piersic l-a umplut de zoaie pe un amărât, că-i deranja ‘programul artistic’ cu ‘cerșeală’. Las și eu aici această frumoasă telegramă de felicitare a dlui Piersic pentru tov. Elena Ceaușescu, spre aducere aminte.

ADVERTISEMENT

Din arhiva lui ANIC cel mic, Mihai Burcea. PS: Nu, trimisul de telegrame nu era obligatoriu, sînt mult mai mulți artiștii care n-au făcut-o decît ceilalți. ANIC, Fond CC al PCR-Cancelarie, Dosar nr. 151/1981”, a scris Iulia Dumitru pe Facebook.

Ce scria în telegrama de felicitare trimisă de marele actor Elenei Ceaușescu

„Cu prilejul aniversării zilei dumneavoastră de naștere, cu deosebită stimă, vă adresez felicitări și vă urez sănătate, fericire și multă putere de muncă în activitatea politică și științifică de excepțională valoare spre binele întregului nostru popor”, i-a scris Florin Piersic în respectiva telegramă trimisă Elenei Ceaușescu.

ADVERTISEMENT
florin piersic elena ceușescu telegramă felicitare
Felicitarea pe care Florin Piersic i-a trimis-o Elenei Ceaușescu de ziua ei.
Sursa foto: Facebook/ Iulia Popovici

Amintim că într-o situație similară s-a aflat și Angela Gheorghiu. După ce Andreea Berecleanu a aflat că soprana a colaborat cu Securitatea, Andreea Berecleanu a dat de pământ cu ea. „Ea a semnat acea nota informativă.

Ea a semnat acel angajament! Sunt fapte, nu impresii sau păreri. Din punctul meu de vedere, nu există nicio scuză și nu împărtășesc niciodată ceea ce a lăsat Stelian Tănase să se înțeleagă referitor la unii colaboratori ai Securității. ‘Nu au avut încotro sau au făcut-o într-un moment de slăbiciune’.

ADVERTISEMENT

Dl Octav Bjoza, luptător anticomunist și fost deținut politic, poate contrazice aceste afirmații. Trăieste și îl cunoașteți bine, domnule Tănase. La fel si rudele celor care au avut de suferit”, a transmis atunci vedeta.

ADVERTISEMENT