Life

Secretul siluetei asiaticelor. Alimentul care nu lipsește de pe masa celor din China sau Japonia

Cum își mențin asiaticele silueta. Alimentul care nu lipsește niciodată de pe mesele celor din China sau Japonia. Iată despre ce este vorba.
22.03.2023 | 10:59
Secretul siluetei asiaticelor Alimentul care nu lipseste de pe masa celor din China sau Japonia
Cum gătesc chinezoaicele și japonezele. Sursa foto: pixabay, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

S-a observat de-a lungul timpului că chinezoaicele sau japonezele sunt mai puțin obeze decât restul femeilor din întreaga lume. Multe asiatice au o siluetă suplă, iar semnele de întrebare referitor la cum reușesc să arate bine nu au ezitat să apară.

Cum reușesc asiaticele să aibă o siluetă suplă

Secretul siluetei femeilor asiatice constă, de fapt, în stilul lor de viață. Japonezii și chinezii sunt oameni care consumă o alimentație diferită, mai sănătoasă, față de europeni, de exemplu. De asemenea, s-a constatat și că ei fac mai multă mișcare.

ADVERTISEMENT

Meniul chinezilor și al japonezilor este bogat în vitamine. Hrana lor zilnică o reprezintă fructele de mare și peștele, bogat în omega 3. Carnea, pâinea, alimentele foarte grase sau pastele sunt mai rar întâlnite pe masa acestora. De asemenea, ei sunt atenți și atunci când vine vorba de proteine.

Chinezii și japonezii consumă și mult tofu, ouă sau orez, iar pe masa lor găsești de fiecare dată și alimente fermentate sau legume, precum: ciuperci, vinete, ardei, usturoi și ceapă verde. Au și ingrediente mai deosebite, cum ar fi bambusul sau mugurii de fasole.

ADVERTISEMENT

La cele menționate se mai adaugă și supele cu tăieții, preparați în celebra tigaie wok, cu sos de soia, cu legume, carne sau cu pește. Toate acestea, asiaticele obișnuiesc să le fiarbă mai mult, în detrimentul prăjirii în ulei. De obicei, tind și să consume porții mai mici de hrană decât ale noastre.

Alimentația compusă din vitamine ale asiaticelor le ajută să aibă un număr echilibrat de kilograme și să trăiască mai mult, în același timp. Chinezii și japonezii preferă să se deplaseze mai degrabă cu bicicleta, decât cu mașina sau transportul în comun.

ADVERTISEMENT

Nu doar mersul pe bicicletă îi ajută pe asiatici să fie slabi, ci și practici precum yoga, Tai Chi și Qi Gong. Aceste discipline ajută nu doar la funcționarea benefică a corpului, ci și a minții. Prin exerciții de respirație și meditație, aceasta se împrospătează.

Asiaticele respectă programul de masă

Se mai spune și că chinezoaicele și japonezele au un program de masă pe care îl respectă cu regularitate. Ar fi bine să procedați la fel, deoarece stomacului îi sunt necesare patru ore să digere alimentele de proveniență vegetală și șase ore pe cele din carne sau carnea propriu-zisă.

ADVERTISEMENT

Evitați, totodată, să mâncați în grabă. Asiaticele mestecă produsele alimentare cu multă grijă, pentru a preveni indigestiile, balonările, aciditatea sau alte afecțiuni digestive. Ar fi bine și ca atunci când luați masa să evitați tehnologia și să vă bucurați de liniște.

ADVERTISEMENT
Tags: