Sport

„Secretul” Simonei Halep, dezvăluit de câștigătoarea turneului de la Cluj: „Nu pierde când face chestia asta”

Andrea Petkovic este impresionată de concentrarea pe care o arată Simona Halep în timpul fiecărui meci: „Nu pierde când face chestia asta”, susține nemțoaica.
11.08.2021 | 18:25
Secretul Simonei Halep dezvaluit de castigatoarea turneului de la Cluj Nu pierde cand face chestia asta
ADVERTISEMENT

Câștigătoare a turneului Winners Open Cluj-Napoca, după o finală fără istoric, scor 6-1, 6-1, în fața egiptencei Mayar Sherif, Andrea Petkovic a devoalat, într-un interviu acordat recent, principala „armă” a Simonei Halep.

Nu pierde când face chestia asta. Nu se mai enervează, doar joacă punct cu punct”, a explicat nemțoaica ocupantă a locului 91 în ierarhia mondială, cu referire la puterea de concentrare a sportivei noastre când se află pe teren.

ADVERTISEMENT

De altfel, acesta a fost și elementul care a făcut-o, cu doi ani în urmă, să-și dea seama că va triumfa fără emoții la Wimbledon, chiar dacă era abia turul al doilea al competiției. Acum, însă, datele problemei sunt cu totul altele. Recuperată după accidentarea la gleznă pe care a suferit-o în mai, la Foro Italico, Halep forțează revenirea în top 10 WTA.

Andreea Petkovic, impresionată de Simona Halep. Care este „secretul” sportivei noastre

Să știi că mă uitam cu antrenorul meu la meci, în turul al doilea a jucat cu Mihaela Buzărnescu. A pierdut al doilea set, a mers la baie, după care a revenit pentru setul 3. S-a concentrat atât de puternic!

ADVERTISEMENT

Buzărnescu juca foarte bine, dar nu a avut nicio șansă. În acel moment m-am întors către antrenorul meu și i-am spus: ”Oh, Doamne, cred că Halep o să câștige Wimbledonul!” Am spus asta încă din runda a doua. 

Iar el a răspuns: ”Nu, în niciun caz, e mai bună pe zgură”. Am simțit asta pentru că Simona are chestia asta (n.r. indică fruntea, făcând referire la privirea încruntată și vena încordată), iar când arată așa este concentrată la maximum, i se schimbă complet fața, nu se mai enervează și joacă punct cu punct.

ADVERTISEMENT

Nu pierde când face chestia asta. La finalul turneului, antrenorul a venit la mine și mi-a spus că nu-i vine să creadă cum am putut anticipa încă din turul secund că Simona Halep va câștiga Wimbledonul”, a declarat Andrea Petkovic, la scurt după câștigarea turneului de la Cluj-Napoca.

Simona Halep, gata de WTA Montreal. Se va duela cu o jucătoare în mare formă

Chiar dacă a avut o pauză de aproape două luni și jumătate și a ieșit din elita tenisului mondial, Simona Halep nu dezarmează. Ba chiar e hotărâtă să revină la forma care a consacrat-o, iar primul pas va fi chiar în noaptea de miercuri spre joi, la Montreal, unde va da piept cu americanca Danielle Rose Collins.

ADVERTISEMENT

Ocupantă a locului 28 WTA, aceasta a reușit în ultimele săptămâni nu mai puțin de 11 victorii consecutive în circuit, culminate cu trofeele la Palermo (zgură, după o finală împotriva Gabrielei Ruse) și San Jose (hard).

Ies din Top 10 după mulți ani, va fi un obiectiv să reintru. N-o să fie ușor, mă aștept la niște înfrângeri dureroase. A fost o accidentare dificilă, n-am avut până acum ruptură de mușchi.

Am dorința de a reveni la nivel înalt. Voi reveni la turneul de la Montreal, vreau să fiu aptă să joc toate cele trei turnee pe hard și să câștig și meciuri dacă se poate. Aștept să merg în Canada să văd dacă pot să joc. Mă simt bine, dar nu se știe niciodată cu accidentările.

Îmi doresc să fiu sănătoasă, pentru că de câteva luni nu pot să joc, iar după să mă bucur că pot să joc. Mă gândesc la tot sezonul de hard și sper să merg cu încredere”, declara sportiva noastră, înainte să ia drumul Canadei.

ADVERTISEMENT