Life

Secretul unei relații de succes a fost dezvăluit. Ce fel de partener trebuie să-ți alegi pentru o poveste de iubire de lungă durată

A fost dezvăluit secretul unei relații de succes. Cercetătorii au spus ce partener e bine să-ți alegi pentru ca povestea de dragoste să fie de lungă durată.
27.05.2024 | 23:55
Secretul unei relatii de succes a fost dezvaluit Ce fel de partener trebuie sati alegi pentru o poveste de iubire de lunga durata
Care este, de fapt, secretul unei relații de succes. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

A fost dezvăluit secretul unei relații de succes. Cercetătorii au aflat ce fel de partener trebuie să-ți alegi pentru a te bucura de o poveste de dragoste care să dureze cât mai mult.

Secretul unei relații de succes, dezvăluit. Ce fel de partener trebuie să-ți alegi

Cercetătorii americani au descoperit care sunt lucrurile ce stau la baza unei relații de lungă durată. Celebra zicală potrivit căreia “opușii se atrag” nu ar fi adevărată atunci când vine vorba despre relații.

ADVERTISEMENT

În schimb, situația este cu totul alta, pentru că e important ca partenerii să fie cât mai asemănători. Este important ca două persoane să aibă lucruri în comun pentru ca relația lor să fie una reușită.

“Oamenii rămân împreună atunci când au lucruri în comun. Începând de la gusturile muzicale, vor să construiască un viitor împreună, investesc unul în celălalt”, a explicat Liliana Luca, psiholog clinician, pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Un lucru foarte important este echilibrul, așa cum au declarat Elena și Viorel, căsătoriți de 38 de ani. Cei doi au și lucruri în comun și consideră că trebuie să existe înțelegere atunci când sunt probleme.

“Fiecare sac îşi are peticul. Suntem diferiţi. Eu sunt mai calm, ea e mai nervoasă, mai agitată. El mai cedează, eu mă calmez după aia.

ADVERTISEMENT

Nu, tre să fie şi (n.r. lucruri în) comun. Dacă nu te înţelegi în toate problemele, în tot ce vrei să faci în casă, sau aşa, n-ai făcut nimic. Mai ales de la bani iese scandal tot timpul”, au declarat cei doi pentru sursa citată.

Valorile comune sunt importante într-o relație, chiar mai mult decât vârsta sau personalitatea. Totodată, anumite aspecte precum educația și profesia pot să-i atragă pe oameni atunci când își doresc o relație.

ADVERTISEMENT

“Instrucţia, educaţia, profesia sau locul de muncă pot constitui puncte de atracţie, ca să spunem, pentru cei care doresc să formeze cupluri sau familii”, a spus Ciprian Iftimoaiei, sociolog.

Cât de importante sunt interesele comune în cuplu

Interesele comune au un rol important într-o relație, lucru valabil și pentru Denisa și Cosmin, care s-au cunoscut încă din timpul facultății. Faptul că au aceleași interese a contat foarte mult.

În același timp, pot exista și diferențe, dar principalele hobby-uri ar trebui să fie aceleași pentru ca partenerii să se înțeleagă și să fie împreună cât mai mult.

“Trebuie şi diferenţe, dar, cred că, calităţile principale trebuie să fie aceleaşi ca două persoane să se înţeleagă. Părerea mea este că ar trebui să avem şi lucruri pe care să le facem împreună, dar şi lucruri pentru care să ne certăm. Să fie distracţie”, au spus cei doi.

Potrivit analizei a peste 100 de variabile, în cazul valorilor, potrivirea a fost de peste 83% pentru cele mai multe cupluri de lungă durată. Dacă nu împart aceleași valori, atunci relația nu va rezista pe termen lung, conform cercetătorilor.

ADVERTISEMENT
Tags: