Life

Secretul unei siluete perfecte și după dietă. Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic

Nutriționistul Mihaela Bilic vine cu o serie de sfaturi pentru cei care vor să urmeze o dietă, însă se tem că vor aduna și mai multe kilograme mai târziu.
10.01.2023 | 17:30
Secretul unei siluete perfecte si dupa dieta Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic
Recomandările nutriționistului Mihaela Bilic pentru cei care vor să slăbească. Sursă foto: Instagram, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu de puține ori, multe persoane ajung să slăbească prin înfometare. Este acest lucru însă benefic pentru organism? Nutriționistul Mihaela Bilic aduce câteva precizări.

Sfaturile nutriționistului Mihaela Bilic pentru un stil de viață sănătos

Dacă v-ați gândit să apelați la sucuri de fructe pentru detoxifiere, atunci, Mihaela Bilic spune că ați făcut o greșeală. Pentru o detoxifiere completă, este nevoie de o pauză de la mâncare.

ADVERTISEMENT

”Detox face ficatul nostru în fiecare zi, cu condiția să-i dăm o pauză de la mâncare; și culmea, sucurile de fructe sunt cea mai proastă alegere într-un Detox.

Nu contează dacă mâncăm seara sau dimineața, important este aportul caloric total dintr-o zi; ba mai mult, slăbitul apare după epuizarea rezervelor de glucoză din ficat, deci abia în a 3-a zi de cură de slăbire”, spune  nutriționistul.

ADVERTISEMENT

Dacă pentru mulți, slăbitul pare a fi cel mai dificil lucru, în realitate, mai degrabă menținerea este complicată. Mai exact, degeaba o persoană ajunge să se înfometeze o săptămână sau două pentru a ajunge la greutatea dorită, iar mai apoi se reîntoarce la alimentația obișnuită.

În această situație, nu doar că persoana în cauză se îngrașă mult mai repede, ci ajunge chiar să pună pe ea mai multe kilograme decât avea înainte.

ADVERTISEMENT

Ce nu trebuie să facem niciodată după ce am urmat o dietă

Sfatul nutriționistului Mihaela Bilic pentru cei aflați în această situație este să mențină un stil de viață sănătos. Mai exact, dacă alegem o dietă săracă în calorii, atunci trebuie să o ținem așa în continuare.

”Nu slăbitul este greu, ci menținerea lui; degeaba ne înfometăm o săptămână și apoi ne întoarcem la alimentația obișnuită, reîngrășarea va fi rapidă și cu mai multe kilograme decât am pierdut.

ADVERTISEMENT

Concluzie: ce/cât mănânci în cura de slăbire trebuie menținut pe viață, nu mai există cale de întors!”, spune nutriționistul.

Alimentul care satisface pofta de dulce

Și totuși, ce putem să mâncăm pentru a ne menține în formă? Mihaela Bilic spune că o metodă eficientă care ne satisface pofta de dulce fără calorii o reprezintă sucurile zero sau Light.

Acestea reduc apetitul, dar și nevoia de zahăr și sunt ideale într-o dietă. De asemenea, nutriționistul ne recomandă o atenție sporită la produsele degresate.

Deși au puține grăsimi, acestea ar putea avea mai mult zahăr, așa că recomandat ar fi să citim eticheta și să le consumăm cu moderație.

Și vârsta este un factor important, pentru că metabolismul nu va mai fi același odată ce înaintăm în vârstă, așa că trebuie să fim atenți la calorii.

”Pe măsură ce îmbătrânim metabolismul și nevoile alimentare scad; la fiecare decadă de viață ar trebui să reducem cu min 10% aportul caloric, doar pentru a ne menține silueta”, adaugă Mihaela Bilic.

Avem sau nu nevoie de un nutriționist pentru a slăbi?

Nutriționistul susține că diversitatea face sănătate, iar moderația ne poate menține silueta așa cum ne-o dorim. De asemenea, ea recomandă o alimentație echilibrată și cât se poate de variată, astfel încât organismul să aibă de unde să își extragă nutrienții.

Se recomandă un consum zilnic de cel puțin 15 alimente diferite, spune Mihaela Bilic. De asemenea, nu toată lumea are nevoie de un nutriționist.

Este suficient să reducem porția de mâncare, pe viață, pentru a avea silueta mult dorită.

”Putem slăbi fără intervenția nutriționistului dacă reducem la jumătate porția, iar lucrul ăsta trebuie să-l facem pe viață; numărul de kilograme crește automat când ne apucăm să mâncăm mai mult.

Ca să fie mai simplu voi spune “se slăbește cu foame, nu cu nutriționist!”, mai spune Mihaela Bilic.

Amintim că recent, nutriționistul a spus și care este cel mai eficient aliment când vine vorba de pierderea în greutate.

ADVERTISEMENT