News

Secția ATI a Spitalului Foișor, evacuată de urgență. O parte dintre pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți

Probleme la Spitalul Foișor din Capitală. Secția ATI a unității a fost evacuată de urgență, după ce o parte dintre pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți
07.10.2021 | 16:35
Sectia ATI a Spitalului Foisor evacuata de urgenta O parte dintre pacienti au fost diagnosticati cu germeni multirezistenti
ADVERTISEMENT

În plină criză Covid, Spitalul Foișor din Capitală se confruntă cu o nouă problemă. Aceasta a apărut tocmai în secția ATI, una plină în această perioadă dificilă din pandemie.

Conform reprezentanților unității medicale, secția de Terapie Intensivă a spitalului a fost evacuată după ce o parte din pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți. În prezent, la Foișor sunt 2 paturi de ATI COVID din totalul de 28.

ADVERTISEMENT

Alertă la Spitalul Foișor din Capitală. Secția ATI, evacuată. Câțiva pacienți, diagnosticați cu germeni multirezistenți

Din informațiile furnizare de conducerea spitalului, s-au fost descoperit germeni inclusiv la pacienți internați sau pozitivați Covid-19 în cursul tratamentelor chirurgicale.

Bolnavii din unitate care au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți au fost izolați și tratați în condiții de maximă atenție și siguranță. Pe de altă parte, cei care erau pozitivi Covid-19 au fost deja externați, potrivit reprezentanților Spitalului.

ADVERTISEMENT

”Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multurezistenți – inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale – s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice – curățenie înaltă și renebulizare de același tip.

A fost evacuată de urgență reanimarea – secția ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical” se arată într-o informare a spitalului, scrie Digi24.

ADVERTISEMENT
  • Dezinfecția prin nebulizare este foarte precisă și este recomandată cu precădere în domeniul medical. Nebulizarea unei încăperi asigură distrugerea aproape în totalitate a patogenilor periculoși.

Conform sursei citate, care prezintă informații furnizate de reprezentanții unității medicale, există posibilitatea transformării în integralitate în spital suport COVID-19 a acestui spital, cu afectarea în totalitate a specificului activității monospecialitate ortopedietraumatologie, pentru 5 paturi ATI COVID-19, aceasta fiind capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica de oxigen proprie a spitalului.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, reprezentanții spitalului mai spun că au oprit internările pacienților care nu reprezintă urgențe medicale, în acord cu decizia anunțată zilele trecute de Raed Arafat.

Spitalul Foișor, transformat cu scandal în unitate COVID, în aprilie

Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular ”Foișor” din București s-a aflat în centrul unui scandal imens, în aprilie, atunci când printr-un ordin, a fost transformat în unitate Covid.

Decizia a fost luată deoarece în București era nevoie, în acea perioadă, de mai multe paturi COVID, inclusiv la terapie intensivă, din cauza numărului mare de pacienți infectați.

Evacuarea spitalului a început seara târziu. Unii pacienți au fost transferați la alte spitale din țară, dar alții au fost externați chiar dacă fuseseră operați recent. Autoritățile și-au pasat reciproc vina pentru acest incident. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT