News

Secţia de Chirurgie Vasculară a spitalului din Pitești, închisă după ce un medic a fost depistat cu coronavirus. Prefectul cere demisii

16.04.2020 | 16:54
Sectia de Chirurgie Vasculara a spitalului din Pitesti inchisa dupa ce un medic a fost depistat cu coronavirus Prefectul cere demisii
Secţia de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean din Pitești a fost închisă după ce un medic a fost depistat cu coronavirus și a intrat în contact cu mai multe persoane. Sursă foto: Facebook SJU Pitești
ADVERTISEMENT

Secţia de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean din Pitești a fost închisă după ce un medic a fost depistat cu coronavirus și a intrat în contact cu mai multe persoane.

Secţia de Chirurgie Vasculară a spitalului din Pitești, închisă după ce un medic a fost depistat cu coronavirus

Conform news.ro, prefectura Argeş a transmis că potrivit datelor DSP Argeş, un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti este infectat cu coronavirus, iar Secția de Chirurgie Vasculară a fost închisă.

ADVERTISEMENT

Conform anchetei epidemiologice, medicul chirurg ar fi intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane, din care aproape jumătate sunt pacienţi, iar restul cadre medicale.

”Printre ele se află şi 23-24 de pacienţi, restul contacţilor fiind cadre medicale. Soţia doctorului depistat pozitiv este şi ea cadru medical, nu prezintă simptome şi a fost izolată la domiciliu de două zile”, a anunțat prefectura Argeș.

ADVERTISEMENT

”Mă aştept să facă un pas înapoi cei vinovaţi”

”Ancheta epidemiologică este încă în desfăşurare. S-a luat decizia închiderii Secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean de Ugenţă Piteşti, după ce pacienţii vor fi transferaţi şi personalul medical va fi trimis în izolare la domiciliu”, se mai arată în comunicat.

Colegii cu simptome specifice COVID-19 ai doctorului infectat au fost testaţi, iar rezultatele vor fi cunoscute joi seară. În acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT

Prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a precizat că va lua o decizie privind conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești imediat după ce va afla rezultatele testelor.

”Mă aştept să facă un pas înapoi cei vinovaţi. Aştept rezultatul testelor asistentelor, dacă acestea sunt pozitive voi solicita la minister demiterea managementului spitalului”, a declarat prefectul.

ADVERTISEMENT

Medicul chirurg de Spitalul Județean Pitești a refuzat inițial să fie testat, deşi avea simptome de infecţie respiratorie acută. Acesta a refuzat să stea acasă, intrând în izolare abia marţi, 14 martie, după ce a avut contact cu mai multe persoane.

ADVERTISEMENT