News

Secție de recuperare post-COVID la Institutul Marius Nasta. Câte paturi au fost puse la dispoziție

17.05.2021 | 12:01
Sectie de recuperare postCOVID la Institutul Marius Nasta Cate paturi au fost puse la dispozitie
ADVERTISEMENT

Pacienții beneficiază de luni, de o secție nouă de recuperare post-COVID la Institutul Marius Nasta.

Institutul Marius Nasta pune la dispoziție 13 paturi pentru recuperarea pacienților post-COVID. La cei care au dezvoltat forme severe ale bolii, refacerea durează o perioadă destul de lungă.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții spitalului spun că au luat această decizie, după ce numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este în scădere.

Secție de recuperare post-COVID

În ultima perioadă, numărul bolnavilor de COVID-19 a scăzut, așa că la Institutul Marius Nasta s-a decis reorganizarea pavilionului unde erau tratate persoanele cu această boală. Astfel, de luni, există 13 paturi pentru cei care au trecut prin boală și au fost afectați respirator de trecerea prin COVID.

ADVERTISEMENT

Pentru persoanele care au dezvoltat forme grave, recuperarea după boală este destul de dificilă. Acestea au nevoie de asistență medicală, de medicamentație specifică, oxigenoterapie dar și de exerciții fizice.

Există persoane care au nevoie chiar și de consiliere psihologică.

Ce secții se redeschid la Institutul Marius Nasta

“Numărul de pacienți COVID este în continuă scădere, asta ne bucură și ne permite să reorganizam pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

ADVERTISEMENT

Deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienții cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acuta de boala de suport medical care consta in medicație specifica, oxigenoterapie, exerciții fizice, educație și consiliere psihologică.

Toate au scopul scopul de a restabili starea fizică și psihica a pacienților afectați respirator de trecerea prin COVID”, au anunțat reprezentanții spitalului.

ADVERTISEMENT

Tot de luni, vor redeveni funcționale și alte secții ale Institutului Marius Nasta. Compartimentele de paliatie și oncologie.

“Practic de azi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta va avea 50 paturi COVID, 8 paturi suspecți COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie”, se mai arată în comunicatul remis de Institutul Marius Nasta.

Totul despre recuperarea respiratorie a pacienților după infecția COVID-19

Cercetările arată că există cazuri în care recuperarea pacientului este mai dificilă. Se recomandă un program complex și complet de recuperare. Acesta este bazat pe mișcare și executarea unor exerciții ușoare de întărire a musculaturii. În plus pacientul trebuie să aibă și o alimentație echilibrată. S-a constatat că există cazuri în care pacienții au nevoie și de consiliere psihologică.

ADVERTISEMENT