Secție de votare amenajată în cârciuma unui sat din Botoșani. Cealalată variantă era cimitirul

Adrian Ilie   
în HotNews
05/12/2020, 15:30
Secție de votare amenajată în cârciuma unui sat din Botoșani. Cealalată variantă era cimitirul
Secția de votare amenajată în cârciumă/ Foto: facebook - primăria Vârfu Câmpului

Una dintre secțiile de votare din comuna Vârfu Câmpului din județul Botoșani a fost amenajată într-o cârciumă întrucât școala din satul Lungu, unde era amplasată de obicei secția de votare, se află în reparații.

Potrivit Agerpres, și la alegerile locale din 27  septembrie în satul Lungu s-a votat tot în clădirea privată în care funcționează un magazin mixt și un bar.

O altă variantă de amenajare a secției din Lungu luată în  considerare de către autoritățile locale a fost casa în care se organizează praznicele, aflată în cimitirul din sat, însă aceasta are dezavantajul că se află la marginea localității, iar persoanele mai în vârstă ar fi ajuns mai greu.

Secția din cîrciumă, deschisă cu acordul prefecturii și al AEP

Maria Huțu, primarul comunei Vârfu Câmpului, susține că măsura amenajării secției 406 în cârciumă este una provizorie pentru că școala din satul Lunca se află în proces de reabilitare, iar lucrările nu au fost finalizate.

Având în vedere că şcoala în care se organizau alegerile este în reabilitare şi modernizare, nu avem altă posibilitate de a se face alegerile într-o locaţie care să aparţină unităţii administrativ- teritoriale. Ca atare, neavând cămin aici, am găsit posibilitatea, din a doua sau a treia încercare, ca să spun aşa, să organizăm secţia în acest loc. Am anunţat autorităţile, au fost la faţa locului atât de la Autoritatea Electorală Permanentă şi de la Prefectură şi au constatat locaţia ca atare, condiţiile care sunt aici şi au considerat că sunt întrunite condiţiile pentru a se putea organiza secţie de votare în acest loc”, a declarat primarul.

Barul a fost transformat în secţie de votare, în baza unui contract de comodat, însă cei 536 de cetățeni arondați secției de votare 406 nu vor merge direct de la vot la masa din bar sau invers, întrucât cârciuma a fost închisă în ultimele luni din cauza epidemiei de COVID-19.

Închide ×