News

Secţiile ATI din Capitală, sufocate de cazurile de Covid. Beatrice Mahler: „Mă întreb dacă se fac anchete epidemiologice și dacă se declară boala”

Secţiile ATI din Capitală sunt sufocate de cazurile de Covid. Beatrice Mahler are semne de întrebare cu privire la efectuarea anchetelor epidemiologice și la declararea bolii de către pacienți
25.08.2021 | 17:16
Sectiile ATI din Capitala sufocate de cazurile de Covid Beatrice Mahler Ma intreb daca se fac anchete epidemiologice si daca se declara boala
ADVERTISEMENT

Valul patru al pandemiei abia a început, dar deja au apărut problemele din spitale. Paturile ATI din Capitală au fost ocupate.

În această situație se află și Institului „Marius Nasta”. Managerul acestuia, medicul Beatrice Mahler, a declarat că se întreabă dacă anchetele epidemiologice sunt efectuate sau dacă oamenii declară că sunt bolnavi în timp util.

ADVERTISEMENT

Secţiile ATI din Capitală, sufocate de cazurile de Covid. Beatrice Mahler: „Mă întreb dacă se fac anchete epidemiologice și dacă se declară boala”

„Suntem abia la început de evoluție a valului 4. Varianta Delta e extrem de vicleană, trebuie să înțelegem asta, să recunoaștem simptomele, să ne testăm, să nu stăm acasă foarte mult dacă avem simptome,” a declarat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

„Este îngrijorător acest trend ascendent deoarece lângă un pacient cu formă severă la domiciliu sunt și alte persoane la fel. Mă întreb dacă anchetele epidemiologice se desfășoară, dacă pacienții declară că sunt bolnavi”, a adăugat.

ADVERTISEMENT

Managerul de la „Marius Nasta” a declarat că ultimul pat ATI din instituția medicală a fost ocupat în această dimineață. Ea a mai precizat că majoritatea oamenilor sunt nevaccinați.

„Avem presiune mare pe ATI Covid. Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe după 10 zile de evoluție la domiciliu. Este îngrijorător, pentru că atrage atenția asupra gravității cazurilor care sunt evolutive”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Cel mai tânăr pacient de la ATI are 52 de ani. „În institut, majoritatea persoanelor internate sunt nevaccinate. Sunt și doi pacienți vaccinați cu schema completă, dar care au comorbidități”.

„Persoanele cu comorbidități au un răspuns al anticorpilor la virus mai scăzut, dar anticorpii pot face diferența între o formă severă de boală și una moderată, practic dintre viață și moarte”, a mai spus Mahler.

ADVERTISEMENT

Cum a debutat valul patru al pandemiei în România

În ultima vreme, numărul de noi cazuri de infectare a crescut considerabil, fiecare zi aducând un nou record. Miercuri, autoritățile au anunțat 849 de noi cazuri de infectare.

Este cel mai mare număr din ultimele trei luni. Capitala a înregistrat cele mai multe infectări, 154 de noi cazuri

De asemenea, a crescut și numărul oamenilor care au nevoie de spitalizare după infectare. 1.564 de persoane sunt internate în momentul de față

Și în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă numărul pacienților a crescut. 212 oameni sunt în stare gravă după infectare.

ADVERTISEMENT